Бензинов филтър за пасат б-3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бензинов филтър за пасат б-3
Момчета,здравейте.Да ви попитам бензиновия филтър през колко време се сменя.Аз откакто купих колата съм го сменявал само веднъж,а и с тея наще "качествени бензини"просто не е за говорене.Има ли нещо такова ,че при смяна на маслото и филтрите,се смянявал и той.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Re: Бензинов филтър за пасат б-3
ами покарай поне 30-40к. и тогава го мисли те от чужбинско си идат с оригиналните филтри пък са на по 150-160к.по километраж.
- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
аз го сменям с маслото ама моя е някакви стотинки
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Смяната на бензиновия филтър по каталог е на около 20 000 км. за моторите до 1996г. Ако караш на бензин сменяй го на толкова, че и по-често! Смяната е лесна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така е прав си.съгласен съм с теб.мислех си германеца прави коли,и разполага с идеалните условия за подръжка.а тук все мислим дали тази или онази част ще покара още време,без да я сменяваме.повод да се замисля ми дадоха темите дето преди четох в други сайтове.преди нова година едно момче познат ме попита,каква кола да си вземе неопитен е все още и питал много познати стигна се и мен да попита,аз без да се зачудя му казах как каква купи си Пасат.Казах му това не защото имам пасат макар и стар /1991/,а защото това е колата май най непретенциозна за нашият начин въобще на живот,ако щеш и за гориво ако щеш и за части.Имам приятели познати които имат същите както те на шега кават "кошници"и един не е казал, а бе тоя Пасат не го бива.Това не е реклама а самата истина.Мисълта ми беше,че някои от тях слагат всякакво масло на колите си и горят всякакъв бензин и въпреки това тези коли вървят без оплаквания.Е не може да не мине без повреди,но общо взето са здрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви.
А пък ако си и с АГУ - направо забрави да го сменяш. Кога ще направиш 20 000 на бензин?
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Фитър бензинов се сменя на две смени на маслото. Така се помни най лесно.
ИЛИ горе долу както е написал колегата - 20хил.км
Ако си на АГУ и бензиновата помпа ти спира като минеш на газ, сигурно колата ще се скапе преди него
Но доста от колите са с работещи бензинови помпи и когато си на газ, тя си върти и съответно филтъра се цапа.
Да струва 10-12лв. и се сменя за 10мин.
ИЛИ горе долу както е написал колегата - 20хил.км
Ако си на АГУ и бензиновата помпа ти спира като минеш на газ, сигурно колата ще се скапе преди него

Да струва 10-12лв. и се сменя за 10мин.
- valio_style
- Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
- Двигател: Unknown
Аз сменям всички филтри с маслото т.е. на около 8-10к км особенно горивния, като знам какви са ни горивата
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Много интересно, какви са горивата. Аз си отварях резервоара, нито цедка затисната, нито боклуци по дъното, нито вода, нищо! Говоря за резервоар на 22 години. Филтър сменях веднъж, но нямаше нужда. Оказа се заминала бензинова помпа.
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Много интересно, какви са горивата. Аз си отварях резервоара, нито цедка затисната, нито боклуци по дъното, нито вода, нищо! Говоря за резервоар на 22 години. Филтър сменях веднъж, но нямаше нужда. Оказа се заминала бензинова помпа.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета прави сте за всичко,то тука с наще горива просто е наложително да се смени.направило ми е впечатление че примерно някой като си купи кола и бензина с които тази кола идва приемерно от италия или германия или австрия или която и да е от европейските държави мирише много приятно,а нашият като работи колата мирише на нещо като на сажди на чат,сигурно му слагат некакви некачествени добавки предполагам и затова.Иначе колата ми е на бензин.
schiller написа:направило ми е впечатление че примерно някой като си купи кола и бензина с които тази кола идва приемерно от италия или германия или австрия или която и да е от европейските държави
и аз имах педи такива наблюдения, който си веме кола нов внос предоволен от вървежа... докато не сложи българско гориво.
Колега замисли се струва ли си да хвърлиш пари за още един такъв автомобил за 1-2 години за гориво. Ти избираш сам.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Гергин написа:Фитър бензинов се сменя на две смени на маслото.
И аз така процедирам!