Лампа за airbag-а на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Лампа за airbag-а на Б5

Мнениеот Gelle » Нед 20 мар 2011 23:33

Преди месец светна тая лампа на таблото за airbag-а. Закачиха я на компютър и казаха, че лентовия кабел на волана се е прецакал и трябва да се смени. Сменихме го и закарахме колата на диагностика (при друг майстор) с цел да рестартира и да изгасне лампичката (така се правило).Майстора каза, че имало грещка в някакъв блог и показвало десен airbag а не ляв както казаха другите майстори.Също така пишело, че имало и проблем със паметта или нещо такова и аз неможах да го разбера.

Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил?

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: Лампа за airbag-а на Б5

Мнениеот mccoy » Нед 20 мар 2011 23:43

Смени си майстора

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Пон 21 мар 2011 0:12

Ми аз при двама различни ходих и те две различни работи ми казаха :D

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Пон 21 мар 2011 0:33

Аз имам подобен проблем, само че с Б5.5, когато закачихме VAG-COM даде код на грешка който означава че датчик за страничен ейрбег се е закъсил, под шофьорска седалка е. Номера е да разбереш кода на грешка, после в нета можеш да видиш какво означава. Наистина се оказа датчика, обаче опити да се смени с други датчици от Голф 4 със същия модел не бяха успешни, вижда че има датчик, но казва че не е на ред. Отидох до ПоршеСофия Изток, и ми казаха че имат такъв датчик, но струва 250 лв. Чакам за по-добри времена, т.е. не ми се дават 250 лв за един датчик. Освен това ме притеснява повече какво ще стане след като възглавници сработят, четох на руски форум как след сработване на възглавници трябвало да се ходи при официален сървиз за да се флашне един чип, иначе бордовия постоянно показва crash data, с други думи преебавка от производител. Не знам колко точно струва флашването в БГ, иначе в Русия било от порядък 1000 долара. Руснаците някак си копират данните на флашка, и след авария ги записват обратно, но не знам точно как става, а и майстора ми не го умее.

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Пон 21 мар 2011 10:05

Ми на мен ми казаха след като се смени лентовия кабел да ходя да ми изчистят грешките, иначе лапичката щяла да си свети дори и новия лентов кабел да е наред.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 23 мар 2011 12:58

Е те с такова нещо се ресетва паметта на централата за краш дата и грешки в паметта.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VAG-VW-A ... veQ5fTools
Нали се сещате, че само тези по-навътре с ел.проблемите на колата имат такива неща, е разбира се за далеч повече пари и кварталния майстор в случая няма да ви свърши работа.Тия от Рос-тех дават, че при краш дата трябва да се смени целия контролен модул на беговете, та се съмнявам ваг-кома да може да направи нещо.Иначе за колегата, автор на темата, каквото и да се смени после трябва да се изтрие грешката с ваг ком, иначе няма да изгасне лампата, важното е ако е имало няколко проблема всички да са отстранени иначе не могат да се изтрият грешките.

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Сря 23 мар 2011 13:47

Колега, имах същия проблем с Пасат Б5 - прецакан беше краш сензора под седалката. Това се случва поради бройка причини, при мен беше заради натрупала се влага. Купих нов сензор от порше изток и всичко се оправи. Това че лампичката ще свети ако се оправи са пълни глупости. Ако лампата свети, само да знаеш, значи, че всичките ти еър бегове са ти неактивни. Побързай да оправиш проблема.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 23 мар 2011 14:50

И мойта лампа свети и един майстор каза че е от някакъв датчик под седалката обаче ми каза макар това че свети лампата, airbagovete си работят, дали е вярно това че лампата хем свети хем си работят .Сори за спама просто това не ми е ясно и да не правя друга тема :)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 23 мар 2011 15:15

Купих нов сензор от порше изток и всичко се оправи. Това че лампичката ще свети ако се оправи са пълни глупости. Ако лампата свети, само да знаеш, значи, че всичките ти еър бегове са ти неактивни. Побързай да оправиш проблема.[/quote]

Само да попитам колега, ти като купи краш сензора от Порше и даде един куп пари, после сам ли си го смени, та даваш тука такива категорични мнения.И лампата сама ли спря да свети.Нещо май не си много наясно с нещата.

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Сря 23 мар 2011 15:20

mili 75 написа:Само да попитам колега, ти като купи краш сензора от Порше и даде един куп пари, после сам ли си го смени, та даваш тука такива категорични мнения.И лампата сама ли спря да свети.Нещо май не си много наясно с нещата.

Лампата спира да свети след като се изчистят грешките с ваг-ком кабел. Дадох куп пари но сега е оправен, ти явно на самоделки караш, а за това дали съм го сменил сам, не в сервиз го смениха. Мнението ми е категорично поради простата причина че минах през проблема, като не ти харесва не се вслушвай в това което съм казал :)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 23 мар 2011 15:30

Слушай сега, ти не ми обяснявай за какво става дума, защото аз за разлика от тебе си правя колата изцяло сам, направих ти реплика защото пишиеш, че като се сложи нов сензор и лампата хоп и изгасва, та някой колега може да си помисли, че като смени сензора не трябва да трие грешката с ваг-ком.И другото, което е как така като мина през проблема с краш сензора под седалката разбра, че другите сензори не работят, когато единия е неактивен.

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Сря 23 мар 2011 16:07

Колко стурува този краш сензор и точно къде се намира? лесно ли се сменя? От морга няма ли да мога да си намеря такъв?

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Сря 23 мар 2011 16:14

Gelle написа:Колко стурува този краш сензор и точно къде се намира? лесно ли се сменя? От морга няма ли да мога да си намеря такъв?

Намира се точно под седалката на колата, издърпва се от релсите и се пада под тапицерията. Сменя се лесно ако го имаш, струваше ми на мен 330лв. За моргата, чувал съм, че може, но преди това трябва да свалиш твоя и да видиш, че са с еднакъв сериен номер.

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Сря 23 мар 2011 16:17

mili 75 написа:Слушай сега, ти не ми обяснявай за какво става дума, защото аз за разлика от тебе си правя колата изцяло сам, направих ти реплика защото пишиеш, че като се сложи нов сензор и лампата хоп и изгасва, та някой колега може да си помисли, че като смени сензора не трябва да трие грешката с ваг-ком.И другото, което е как така като мина през проблема с краш сензора под седалката разбра, че другите сензори не работят, когато единия е неактивен.

Не съм казал че другите сензори не работят, казвам че когато свети индикацията на таблото нито един еърбег не работи. И го казвам защото са ми го казвали на бройка места, същото е и с Ауди-тата

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Сря 23 мар 2011 16:19

А преди да смениш датчика каква грешка ти пишеше? Имаше ли проблем със паметта и някакъв си модул?
Лявата седалка ли(шофиорската)?

Върни се в “Passat”