:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Passat B5 synchro - Ключалка за запалване

Техническа и сервизна информация за Passat
tedoto
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI Syncro
Двигател: AFN 1998

Passat B5 synchro - Ключалка за запалване

Мнениеот tedoto » Чет 27 фев 2014 8:29

Колеги, потърсих във форума подобен проблем на моя, но не открих нищо съществено. От няколко дни когато колата работи и тръгна да я гася, връщам ключа до начално положение, но двигателя продължава да работи. Едва когато го изкарам от ключалката, тогава спира. Не винаги го прави този номер, но от както започнаха тези явления - централно, ел. стъкла, огледала и осветлението не работят. Ел. стъклата работят понякога, но когато се сваля прозореца на конкретната врата, а от модула на шофьорската врата си работи само моето копче. Всичко останало включително бутоните за централното и огледалата не работят! Другата аномалия е, че ако успешно съм изгасил двигателя без да вадя ключа, след няколко минути колата дава на контакт без да съм пипал ключа и се чува сигнала за проверка със знака (!). Също така вратичката за резервоара не се отваря всеки път. Въпроса е дали само от този патрон, може да се обърка целия ел. пакет и за това да не работят "екстрите" по колата?

Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Passat B5 synchro - Ключалка за запалване

Мнениеот pas1.8mi » Чет 27 фев 2014 9:11

Ако имаш аларма,откачи буксата и за проба! Тя взима сигнал от положение "контакт",а заради повреда може и да връща +12в,като така да активира контакта! Може и самият клеморед да се е разпаднал,и да ти прави тези проблеми!

tedoto

Re: Passat B5 synchro - комфорт модул

Мнениеот tedoto » Съб 08 мар 2014 19:59

За съжаление се оказа нещо много по-сложно:
ИзображениеИзображение

Оказа се, че под тапицерията се е зародил нежелан язовир, само от шофьорската страна, и цялата кутия на комфорт модула беше под вода. Разбира се, това е било поне на няколко дни, щом така зверски е клеясала платката. Прегледах самата платка, за съжаление спасение няма. Буксата която се включва в модула също е лошо състояние и ще трябва да търся втора употреба с повече късмет да ми дадат модул + кабели с буксата. Това е засега, дано всичко бъде ок след това !

tedoto

Re: Passat B5 synchro - Ключалка за запалване

Мнениеот tedoto » Пон 10 мар 2014 10:26

Колеги, можете ли да ми дадете някаква схема на тези кабели, кой за какво е, понеже плафоните и осветлението в купето не тръгнаха с новия модул, всичко останало си работи перфектно със старата букса.

Върни се в “Passat”