теч маслена помпа B5 - решен
теч маслена помпа B5 - решен
колеги преди няколко дни ми направи впечетление че колата оставя петна по земята от масло. колата е 2.8 V6 193 к.с. закарах я при един познат да я огледа и ми каза че е маслената помпа. дайте съвет може ли да се прави ремонт или ако е нова от къде. че ми се струва че ще е цифра, но няма какво да се прави.
Последна промяна от golfgt4 на Пон 14 фев 2011 17:15, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: теч маслена помпа B5
Преди около месец докато карах из града ми светна лампата за маслото и сигнализацията. Спрях почти веднага. Имаше силен теч на масло. Използване услуги на пътна помощ до сервиз. След диагностиката се оказа, че е О-пръстен/уплътнител/ на охладителя на маслото. Така, че твоя проблем може и да е там.
Просто изказвам мнение.
Просто изказвам мнение.
SoWhat написа:Преди около месец докато карах из града ми светна лампата за маслото и сигнализацията. Спрях почти веднага. Имаше силен теч на масло. Използване услуги на пътна помощ до сервиз. След диагностиката се оказа, че е О-пръстен/уплътнител/ на охладителя на маслото. Така, че твоя проблем може и да е там.
Просто изказвам мнение.
Да аз имах същия проблем. От студеното време опръстена беше станал като пластмаса и се беше цепнал, буквално за 4-5 минути изхвърли цялото масло.Доста главоболия може да докара за цената си от 1.50лв

имате ли снимки или поне да ми обясните къде се намира този о - пръстен. при мен не е толкова голям теча но се вижда как зад самата ос на помпата има теч и от там перките го завихрят по двигателя.
В момента имам само тази снимка на самия опръстен. Утре ще направя по подробен снимков материал.
По принцип е гумен, а не пластмасов какъвто е станал и от посочената цепка хвърляше много масло.
По принцип е гумен, а не пластмасов какъвто е станал и от посочената цепка хвърляше много масло.
колега нямах възможност днес да направя снимки запали ми се каската от работа (да не оффтопикваме)
Значи това е на масления филтър охладителя там където е завит масления филтър една алуминиева конзола.Преди да тръгнеш да пипаш разбира се първо виж има ли теч оттам.
Значи това е на масления филтър охладителя там където е завит масления филтър една алуминиева конзола.Преди да тръгнеш да пипаш разбира се първо виж има ли теч оттам.
проблема не е в масленния филтър, а в масленната помпа от тъм се вижда че хвърля масло. и въпроса е дали подлежина ремонт или трябва да се сменя с нова.
Колега да не би да става дума за помпата на хидравличното масло!?
Маслената помпа (двигателното) е затворена в картера.
Маслената помпа (двигателното) е затворена в картера.
в сервиза в който сменях ролките и ремъците ми показаха от къде хвърля, малко под разпеделителния вал от дясната страна но беше слабо.Става въпрос за V6 мотора бензин питах дали се ремонтират но ми казаха че не, според мен не им се занимаваше. след като покарах 10000 км. сякаш се усили теча и сега ме дразни. защото като спра някъде и оставя следи. утре ще взема да снимам теча и да го посттна и тогава отново да търся помоща ви.
Re: теч маслена помпа B5 -проблем решен
оказа се че гарнитурата на левия капак е изпечена и от към изпускателните колектори хвърла масло. и въпреки че я бях сменил с нова пак не уплътняваше хубаво, свалихме я на ново и сложихме силикон и нещата се наредиха.