От къде и как да си вдигна ниските обороти на бензин?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

От къде и как да си вдигна ниските обороти на бензин?

Мнениеот doktora » Чет 10 авг 2006 11:06

В момента оборотите са някъде към 800, но искам да ги направя 900-1000.Има едно леко тресене на двигателя, което се оправя на малко по високи обороти.Преди време в сервиза ми казаха че тези 800 не са много препоръчителни, защото двигателя нямал добро смазване. Така че съм решил да ги вдигна малко, кажете ми колеги от къде и как?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 10 авг 2006 11:14

Винта на байпасния канал на дроселовата клапа... развий го малко. Намира се по въздуховода от дебитомера, в близост до дроселовата

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 10 авг 2006 12:07

Според мен оборотите са си добре - би трябвало да са от 700-900 .Преди как ти е било? И моята тресеше но от тампон на двигателя - твоите как са? :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 10 авг 2006 12:28

radotom-хубаво даваш съвети-ама погледна ли за какво ги даваш? да вземе сега да върти където ме се върти...
докторе-твоите обороти нямат регулиране!

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 10 авг 2006 12:39

MobilLife написа:Според мен оборотите са си добре - би трябвало да са от 700-900 .Преди как ти е било? И моята тресеше но от тампон на двигателя - твоите как са? :wink:

Ако бяха 900 оборота, направо щеше да е идеално.Преди - да ти кажа ли пак си бяха 800 но го нямаше тресенето.Преди време помолих изрично в сервиза да проверят тампоните на двигателя и ми казаха че всички до един са добре.Ако е от тампоните, като се вдигнат малко оборотите няма ли пак да ги има тези вибрации?

vaskoto1 написа: radotom-хубаво даваш съвети-ама погледна ли за какво ги даваш? да вземе сега да върти където ме се върти...

Васко, благодаря ти за уточнението. Значи не мога да ги мръдна никак тези ниски обороти - дори и от стъпковото моторче?Не ги ли определя то?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 10 авг 2006 13:04

vaskoto1 написа:radotom-хубаво даваш съвети-ама погледна ли за какво ги даваш? да вземе сега да върти където ме се върти...

Искренно се извинявам... но направо се шашкам, че не може да се регулират оборотите... До сега не бях и чувал, че е възможно да нямат центровка... а всички там се правят центровкитеее.... :oops:

Потребителски аватар
MobilLife
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 10 авг 2006 13:45

Докторе сега погледнах и моите обороти и те са толкова около 800 и нещо.Преди имах тресене на празен ход, и понеже съм с комби дрънчеше цялото - оказа се тампон зад двигателя отдясно - смених го и сега това изчезна.....Друго незнам кво да е...

Потребителски аватар
MobilLife
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 10 авг 2006 13:47

Забравих! На по високи обороти не се усеща нищо.Само на празен ход..

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пон 28 авг 2006 11:09

Докторе, и аз съм със същия двигател и оборотите наистина не могат да се променят. Аз също мислех че са ми ниски - около 800 и също тресеше доста на празен ход. Какво ли не пробвах - дори въртях делкото - след два дена компютърът си ги върна пак както си знае. Причината за тресенето се оказа спукана мембрана на долния капак на въздушния филтър, чрез която се командва една клапа вътре - да смуче студен или топъл въздух. Тя се управлява с вакуум, който се образува в поддроселното пространство в смукателния колектор. От там смучеше въздух и никой не знае каква горивна смес се образуваше в крайна сметка - бедна в общи линии. Провери си тази мембрана за всеки случай, като извадиш маркучето, което влиза в долния капак на въздушния филтър и надуеш или всмукниш с уста.

Потребителски аватар
passatGL
Автомобил:
Двигател:

Re: От къде и как да си вдигна ниските обороти на бензин?

Мнениеот passatGL » Пон 28 авг 2006 16:46

Преди време в сервиза ми казаха че тези 800 не са много препоръчителни, защото двигателя нямал добро смазване. Така че съм решил да ги вдигна малко, кажете ми колеги от къде и как?[/quote]
Е неразбирам защо от тоя сервиз не са ти вдигнали оборотите :shock
И вместо да се правиш на майстор по-добре ходи да ти ги оправят в сервиз :!: :idea:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 28 авг 2006 17:52

vaskoto1 написа:radotom-хубаво даваш съвети-ама погледна ли за какво ги даваш? да вземе сега да върти където ме се върти...

Е нали трябва да има работа и за тебе сега ;) хихихи нека бутне нещо, пък ще дойде да те черпи после хихих :) mhihi

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 28 авг 2006 19:07

Оборотите ако е АВS мотора според руснаците трябва да са 950-1050.. и действително не се регулират. Можеш да врътнеш малко делкото към по голямо предварение но не много. Поне аз и след двете профилактични диагностики и настройки на ъгъла съм побутвал към малко по голямо предварение за да върви добре колата.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 28 авг 2006 21:27

Добре де, не може ли да се направи с жилото на газта? Така все едно леееко си натиснал педала...

futureal
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот futureal » Сря 25 окт 2006 21:52

Оборотите се регулират само от компа на колата.
Най-вероятен проблем е моторчето за празен ход.
Най-добре да го оправиш.
Ако не можеш да раглобиш инжекциона и да погледнеш застопоряването на дроселовата клапа.Оригинално е пломбирано с едно желязо,подобно на болче.Ако го махнеш,на негово място можеш да сложиш обикновен болт,с който да си нагласиш оборотите ръчно.
Но да знаеш,че е пипкава работа.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 26 окт 2006 7:49

Аз преди време ходих на стенд и ми свалиха оборотите с въртенето на делкото.Мисля че е добре оборотите на празен ход да са възможно най-ниските при които двигателят работи равномерно-без да потреперва.
Да попитам- когато съм на газ компютъра пак ли ми поддържа оборотите на празен ход, или всичко зависи от настройката на АГУ?

Върни се в “Passat”