Сега сте вие аз нямам идея каква връзка може да имат двете неща.
pasat b4 Странен проблем със спирачките!
-
ANDREJ_1111
- Автомобил:
- Двигател:
pasat b4 Странен проблем със спирачките!
Здравейте колеги! Имам много странен проблем със спирачките. При каране градско и извън града нямам никакви проблеми, но когато започна да катеря витиня , или беклемето при изкачване когато натисна педала потъва до край без никаква реакция. При напомпване се появява и след 10 секунди при натискане потъва отново.Невярвам да е помпа защото ако не катеря нямам никакви проблеми. Колата има АБС дали може той да е причината??????? Повтарям че при каране нямам никакви проблеми само при дълго изкачване.

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: pasat b4 Странен проблем със спирачките!
При дълго спускане пак ли така се държи?Спирачна течност сменял ли си изобщо някога?
-
ANDREJ_1111
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:При дълго спускане пак ли така се държи?Спирачна течност сменял ли си изобщо някога?
При спускане нямам проблем а течноста незнам наскоро купих колата. Възможно ли е да е от нея?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Странно,че само на изкачване ти е проблем!
Пълно ли е казанчето?Като чакаш,например на светофар с натиснат педал,той потъва ли по малко на долу?
-
ANDREJ_1111
- Автомобил:
- Двигател:
Има леко потъване но не до долу. Казанчето е пълно от там започнах. Направо ме хвърли в размисъл тази кола
.Отварях барабани , гледах дискове накладки махнах буксата на АБС-а и не и не. Вак-кома не показва проблеми направо незнам.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Защо изключваш възможността да е точно спирачна помпа, предполагам знаеш колега, че са две. Дори и да няма външни следи(протичане)напълно е възможно гумичките вътре да не държат налягане(има доста теми). Странно е наистина, че само на изкачване се проявява. При всяко положение е добре да се подмени течноста.
Една тема с доста пространно обяснение от човек който се занимава с ремонти по нашите ФВ viewtopic.php?f=6&t=126100&start=0&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8
А тази http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=925 за спирачната течност.