Стържене отпред Б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стържене отпред Б4
Здравейте на всички, днес като карах чух много тихо стържене метал в метал. Чува се от предна дясна гума при малка скорост (до 40 км/ч), на скорост и на свободна в движение няма разлика все си го има. Колата е Б4 ABS 1.8 mi. Някой може ли да даде идея от какво може да се е получило това. Благодаря.
Последна промяна от sesi85 на Пон 07 фев 2011 17:03, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стържене отпред Б4
sesi85 написа:Здравейте на всички, днес като карах чух много тихо стържене метал в метал. Чува се от предна дясна гума при малка скорост (до 40 км/ч), на скорост и на свободна няма разлика все си го има. Колата е Б4 ABS 1.8 mi. Някой може ли да даде идея от какво може да се е получило това. Благодаря.
Колега не съм на 100% сигурен, но миналата година на мен така ми стържеше лагера -аз съм със същия мотор, само че В3(интересното беше, че при по висока скорост и при мене не се чуваше това стържене)така че наи - вероятно ще е от лагера
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Така по слухово обяснение е малко трудно да се посочи точно какво може да е sesi85. Оглеждал ли си го? Сваляно ли е това колело, нащо по спирачките пипано ли е? Възможно е да опира предпазната ламарина в диска.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Dpop написа: Възможно е да опира предпазната ламарина в диска.
те това ми се е случвало и на мен,ремонтира се като изправиш ламаринкаа с ръка, може и без да сваляш гумата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Свалял съм колелото, но като не разбирам кой знае колко и не видях нещо нередно. Може ли да ми обясниш малко по подробно каква е тази предпазна ламарина и да проверя. Относно спирачките нищо не е бутано, до скоро имах леко стържене като ги натисна, което с времето намаля и това си го обяснявам с пясък и/или лед по диска.Забравих да спомена, че преди няколко деня сменях предните амортисьории този от дясната страна беше в много лошо състояние, при минаване и прес най-малката неравност се чуваше силно биене, буферът беше се набил в амортисьора.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
sesi85 написа: Може ли да ми обясниш малко по подробно каква е тази предпазна ламарина и да проверя.
ето снимка на въпросната част, предполагам колегата VenkoPAS няма да се сърди, че ползвам негова снимка от тази тема viewtopic.php?f=11&t=86052&start=15
пуснал съм ти една червена линия точно до ламаринката
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за инфото, утре ще я проверя. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес свалих гумата и проверих въпросната ламарина, оказа че не от нея. Завъртях колелото на ръка и стърженето се чуваше от спирачния апарат.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Свали накладките и ги разгледай. Там е ключът.
Виж и дискът да не е надран.
Виж и дискът да не е надран.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Явно пак ще трябва да отида до майсторите които ползвам: viewtopic.php?f=13&t=167444, понеже не смея да пипам сам да не направя някоя по голяма беля. 
Проблема беше от гайката на лагера, тъй като гумата в нея (служеща да не се развива гайката) липсваше. Сложиха ми нова и стърженето за сега спря.

Проблема беше от гайката на лагера, тъй като гумата в нея (служеща да не се развива гайката) липсваше. Сложиха ми нова и стърженето за сега спря.