Преди месец и половина купих Passat B3 1,8Mi ABS мотор . Колата ми харесва много дори бих казал че се гордея с тази си придобивка .След навъртяни около 1500 км мога да кажа ,че за сега колата се държи перфектно ,Дори отначало се притеснявах дали двигателя няма да е слабичък за това купе , но притесненията са ми били напразни, разбира се моят стил на каране не е спортен ( от 90 до 120 ) . Разхода на бензин е между 6 и 6,5 /100 не използвам газ .Маслото го смених 15W40 и за сега не мога да видя да има разход, но онзи ден при запалването ( два дни не я бях карал ) се вдигна някакъв огромен облак сивкав дим за 2-3 секунди и после веднага изчисти . Посли не съм имал такъв проблем , но утре ще я закарам в сервиз да видя първо компресията (съмнява ме да е проблема в сегментите ) и евентуално да сменям гумички на клапаните.
Ще пиша за резултата.
Също чувам някакъв шум като отпусна съединителя ,но само на 1 и 2 скорост ако някой може да помогне?
Сив дим при запалване
Сив дим при запалване
Вчера смених гумичките на клапаните.Бяха се спекли а според майстора не са били сменяни никога . Надявам се вече всичко да е ОК.
Сив дим
GEORGI_VR написа:Колега , сподели моля имали ефект от смяната на гумичките защото имам същия проблем от близо три седемици и съм със същия мотор.Благодаря предварително
Има ефект , дори голям ефект -преди изпуши семо веднъж при запалване а сега пуши вече постоянно . Снощи го забелязах , а съм минал не повече от 15-20 км. След смяната всичко беше наред , но виж сега... А присъствах при смяната на гумичките и мисля че всичко бе свършено както трябва . Възможно е и гумичките да са ментаци , но при всяко положение са нови ( механика ги взе от магазина и ги разпечати пред мен ). Довечера съм при него да му покажа какво е направил.
Re: Сив дим
niviat написа:GEORGI_VR написа:Колега , сподели моля имали ефект от смяната на гумичките защото имам същия проблем от близо три седемици и съм със същия мотор.Благодаря предварително
Има ефект , дори голям ефект -преди изпуши семо веднъж при запалване а сега пуши вече постоянно . Снощи го забелязах , а съм минал не повече от 15-20 км. След смяната всичко беше наред , но виж сега... А присъствах при смяната на гумичките и мисля че всичко бе свършено както трябва . Възможно е и гумичките да са ментаци , но при всяко положение са нови ( механика ги взе от магазина и ги разпечати пред мен ). Довечера съм при него да му покажа какво е направил.
Колега току що се прибирам от паркинга и за моя радост се оказа че наистина дими но това е от конденза , само водни пари.Така че ако искаш сменяй гумичките .На мен ми излезе всичко 38 лв. включително с гумичките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сив дим при запалване
veskovesko написа:когато ви сменяха гумичките на клапаните при свалена глава ли го направиха или не ,питам за да го направя и аз в някой сервиз
Без да свалят главата .
Сив дим при запалване
Колеги , извинявам се че пак започвам със темата , но след смяната на гумичките на клапаните при всяко запалване започва да изпушва по малко. Изключвам конденза , предполагам че той е затова че не карам колата постоянно (20-30 км. на седмица и то не наведнъж) , обаче онзи ден след малко по-дълъг преход забелязах че пак припушва при палене (при загрят двигател). Свалях капака на моното - чист , паля без него -дим за момент , гледам щеката за маслото - нивото намаляло с около 2 мм . А също взех Пасата на един колега същият двигател (ABS) ,който за 6000 км. не е "бутнал" маслото , та значи палиме двигателите , отварям капачките за наливане на масло и гледам и двата двигателя си " духат " еднакво.И пак си мисля че проблема е в гумичките на клапаните .При монтажа на въпросните мисла че трябва да се ползват дорници , а "майстора"използва в моят случай глух ключ и чук. Дали пък аз нещо не бъркам ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сив дим при запалване
Какво общо може да има ламбда сондата с горенето на масло?
На бившето ми Голфче беше изгоряла ламбда сондата и разхода на бензин минаваше 7-7,5 / 100 извънградско , но масло не пипаше.
На бившето ми Голфче беше изгоряла ламбда сондата и разхода на бензин минаваше 7-7,5 / 100 извънградско , но масло не пипаше.