Бензин в маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бензин в маслото
Кой може да ми помогне? Имам Пасат 1800 Моноинж-двигател RP,1991год.Карам го на газ,но зимата се налага да използвам и бензин.Проблемът е,че започна да влиза бензин в картера с масло и то осезаемо се увеличава.Маслото не се пресича с вода,а само се увеличава и мирише на бензин.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензин в маслото
Колега препоръчвам ти докато се локализира въпросния проблем да не използваш колата, защото с тоя бензин в маслото си потенциална бомба,причините да има бензин в маслото мисля че са от гарнитура на картера но нека колегите който са наясно да дадат мнение.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
1 провери датчика за температурата
2 ако караш на къси разстояния и колата е все студена се случва,като превантивна мярка я оставяй да загрее хубаво или се повози повечко да загрява до работна температура.
Но обърни внимание на датчика.
2 ако караш на къси разстояния и колата е все студена се случва,като превантивна мярка я оставяй да загрее хубаво или се повози повечко да загрява до работна температура.
Но обърни внимание на датчика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите,с колата ходя на работа(разтояние 10км),и датчика наистина ми показва ,че не е загряла.
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Провери си свещите , единствено през цилиндрите може да влиза. Имах случай с опел , не работеха като хората (в частност имаше проблем с кабелите и дистрибуторната капачка) и маслото за нула време се допълваше с бензинец. Ходи някой да я погледне.
Поздрави и успех!
ПС Недей да караш много с този бензин в маслото , че може да има сериозни последици за твоя джоб
Поздрави и успех!
ПС Недей да караш много с този бензин в маслото , че може да има сериозни последици за твоя джоб

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Май се надбягвате за пол позишън
viewtopic.php?f=6&t=247713
Наистина колега не е желателно да караш автомобила при това положение. Явно количеството бензин в маслото е голямо. Можеш да се обърнеш към някой от нашите Клубни майстори за определяне и отстраняване на проблема.

Наистина колега не е желателно да караш автомобила при това положение. Явно количеството бензин в маслото е голямо. Можеш да се обърнеш към някой от нашите Клубни майстори за определяне и отстраняване на проблема.
Колега аз имах такъв проблем на Голф 3, 1.6 пълна инжекция. Проверих всички гореизброени варианти и никой от тях не беше причина за проблема. Оказа нещо много просто - запушено гърне, в следствие на което се вдига налягането в системата, от там някакъв проблем с ламбда сондата и компютъра впръсква повече гориво, което като няма къде да отиде си намъра път към картера. Незнам дали при твоята кола може да се получи, но провери и тая опция.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
При мен се оказа от градското каране на студен двигател!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Играта загрубя !!!!Антифриза ми беше намалял,долях около литър-и на следващия ден като проверих разширителния съд???? беще пълен с майонеза( на жаргон).Тотален ремонт на глава и смяна на гарнитура.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега със сигурност не ти работят всички цилиндри когато колата ти е студена (много често срещано при моноинжекцията). провери си датчика за температура на въздуха, този на течността също, вакумите към моното, съвета на колегата за генерацията също има смисъл. не са ти кабелите и свещите, ако бяха те щеше да ти прави номера и на газ. аз за съжаление имам същия проблем и не мога да го реша(правил съм и и диагностика). карай възможно най-малко на бензин. аз паля на бензин работи около 2 мин. и я обръщам на газ, така нямам проблеми.