Едно въпросче за съединителят
-
- Автомобил:
- Двигател:
Едно въпросче за съединителят
Здравейте! Колата е пасат 97г. 1,9тди 110к. афн. Тази сутрин всичко си беше нормално, но когато тръгнах да се прибирам излезна един проблем - педалът на съединителя беше потънал стабилно. Самият ход на педалът беше доста къс. Не знам защо, но нямах проблеми при сменянето на скоростите. Веднага отидох при майстора, който не знам какво направи и педалът си възобнови първоначалната форма, но когато тръгнах да си вървя отделяше почти на края (смисъл почти пускам педала за да тръгна), а преди отделяше долу. Първоначално ме посъветва да сменим спирачната течност, тъй като е замърсена и вече след това ще се види какъв е проблемът. Какви са вашите мнения? Дали съединителя е заминал или нещо друго? Мерси на всички!
- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
Re: Едно въпросче за съединителят
можеби проблема е в помпата 

Re: Едно въпросче за съединителят
според мен проблема е в помпата, купи нов ремонтен комплект и смени всичко по нея, и би трябвало да е наред всичко. следващия път като ти се случи да потъне педала просто го издърпай с върха на пръстите в обатно положение и си ок. моят е същия и ако не те дразни много може още дълго да те кара. потъва защото гумичките са износени и като направи налягане пропуща през тях и само пружината не е достатъчно силна да върне педала.