колата не пали

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zdravkomg
Автомобил:
Двигател:

колата не пали

Мнениеот zdravkomg » Съб 26 фев 2011 14:26

Здравейте колеги,имам следния проблем с паленето на пасат(всъщност не мога да го запаля въобще)давам на контакт-бензиновата помпа се чува,в бензиновата дюза обаче не отива гориво!колата е пасат б4 1,8mi 90коня 1994 година!ходих на два елкона и нищо.колата е на газ но в момента е изолирана газовата система докато не си оправя бензина!днес даже един майстор ме зарадва да си купувам нов компютър!а компютъра дава импулси към дюзата!като му дам на дюзата директен ток към акумулатора-отваря като го махна-затваря!някакви съвети?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: колата не пали

Мнениеот pas1.8mi » Съб 26 фев 2011 14:45

zdravkomg написа:Здравейте колеги,имам следния проблем с паленето на пасат(всъщност не мога да го запаля въобще)давам на контакт-бензиновата помпа се чува,в бензиновата дюза обаче не отива гориво!колата е пасат б4 1,8mi 90коня 1994 година!ходих на два елкона и нищо.колата е на газ но в момента е изолирана газовата система докато не си оправя бензина!днес даже един майстор ме зарадва да си купувам нов компютър!а компютъра дава импулси към дюзата!като му дам на дюзата директен ток към акумулатора-отваря като го махна-затваря!някакви съвети?

Това,че чуваш Помпата нищо не означава!Откачи входящия маркуч към Моното и виж при подаване на Контакт дали ще хвърля силно гориво!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 26 фев 2011 15:13

е изолирана газовата система

Дюзата е била прекъсната с реле.Там проверихте ли връзката?

Потребителски аватар
zdravkomg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravkomg » Нед 27 фев 2011 9:32

в момента колата е все едно без газово!

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Мнениеот slavi7575 » Нед 27 фев 2011 11:07

След като знаеш кои са изводите на дюзата, с мултицет провери по веригата къде има прекъсване. Възможно е да е от буксата,при издърпването да се е извадил кабела от клемата .

rado_lv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_lv » Нед 27 фев 2011 15:15

slavi7575 написа:След като знаеш кои са изводите на дюзата, с мултицет провери по веригата къде има прекъсване. Възможно е да е от буксата,при издърпването да се е извадил кабела от клемата .

Провери си налягането на бензина от помпата,измери съпротивлението на дюзата трябва да е около 1.6 ома виж бобина комутатор датчик на хол.При ниско налягане няма как да запали!

Потребителски аватар
zdravkomg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravkomg » Нед 27 фев 2011 18:25

rado_lv написа:
slavi7575 написа:След като знаеш кои са изводите на дюзата, с мултицет провери по веригата къде има прекъсване. Възможно е да е от буксата,при издърпването да се е извадил кабела от клемата .

Провери си налягането на бензина от помпата,измери съпротивлението на дюзата трябва да е около 1.6 ома виж бобина комутатор датчик на хол.При ниско налягане няма как да запали!

всичко е проверено и е на шест без датчика на хол!как да го замеря него?знам къде се намира иначе

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Нед 27 фев 2011 20:40

Пробата правиш със свето-диод!Има писано по въпроса! :idea:

П.П Ако не намериш инфо:Светодиода се свързва през резистор(около 1кОм) м/у маса и изхода на датчика на Хол!Светодиода има посока(катода на маса,а анода през резистора към изхода на датчика)!

Потребителски аватар
zdravkomg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravkomg » Пон 28 фев 2011 16:52

:banghead: :banghead: :banghead: за жалост ми казаха че е от компютъра и сега се чудя какво да правя:(((((

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пон 28 фев 2011 18:04

а как разбраха? компютър се прецаква трудно. направи и диагностика, ако е компа ще си покаже без проблеми.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пон 28 фев 2011 18:06

Какво е от Компютъра?Ако се е скапал драйвера за дюзата,ще ти пали на газ поне!При въртене на стартер имаш ли искра на делкото?

Потребителски аватар
zdravkomg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravkomg » Пон 28 фев 2011 19:55

на газ пали и искра имам от делкото!но просто явно не дава сигнал към дюзата!всичко си работи по колата-има ток,помпата работи и хвърля бензин,слагах дуга бобина комутатор,сменяха ми инжектора с друг(и пак не отвори дюзата),тази вечер ще сменям двете релета да видя-номер 30 и номер 80 или 167

Потребителски аватар
zdravkomg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravkomg » Пон 28 фев 2011 20:04

по принцип колата е направена така че и при двете положения на ключа за газта да пали на бензин-когато колата мине 2000 оборота и си минава на газ-сега я паля на газ чрез ключето(мисля че знаете как)или чрез клапана на газта с плюса на акумулатора!просто не виждам какво може да е а и както споменах в петък ходих на два елкона а в събота на газаджия!ако не е компа(за което искренно се надявам)остава да има вече някаква оттечка от към тока(например от помпата)и да отива по малко ток към дюзата!но помпата се намира под една 90 литрова бутилка от газ която стои напречно на багажника и ще ми е малко зор да я махна-но в крайна сметка и това ще направя преди да посегна на компютъра

tiho3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho3 » Пон 28 фев 2011 20:14

преди имах астра и имах същия проблем, палеше само на газ, а на бензин не. Оказа се че е някаква платка в дистрибуторната капачка.И не искаше да отваря дюзата за бензина, астрата беше 1,6 моно

rado_lv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_lv » Пон 28 фев 2011 21:27

zdravkomg написа:на газ пали и искра имам от делкото!но просто явно не дава сигнал към дюзата!всичко си работи по колата-има ток,помпата работи и хвърля бензин,слагах дуга бобина комутатор,сменяха ми инжектора с друг(и пак не отвори дюзата),тази вечер ще сменям двете релета да видя-номер 30 и номер 80 или 167

Щом колата пали и работи на газ отпадат комутатор датчик на хол,бобина това всичко се управлява от ECU,щом си на газ и палиш на бензин провериси ключа който управлява газовата да не би да прекъсва дюзата и да не може да я пусне когато си на бензин, по принцип както колегата каза когато си на газ дюзата не работи тоес пекъсва се със реле поне при мен е така иначе на бензин се управлява от ECU и работи в импулсен режим!Това че помпата работи не значи че е добре провери както ти казах налягането и дали хвърля яко както колегата е писал. Имах случей на 20 дена нова помпа да се повреди и колата спря да пали поради ниско налягане вътре в моното имаш регулатор на налягането който го прави постояно и ако е по-малко от допустимото дюзата не пръска както трябва.Провери всичко може и ECU да нея управлява правилно.Дюзата нее клапан който само отваря и затваря!Той участва във смесообразуването взависимост от факторите темп. и т.н.!

Върни се в “Passat”