Сваляне на заден спирачен барабан
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляне на заден спирачен барабан
Здравейте колеги. 1-во да уточня че колата е Пасатар Б4 95-та година. Имам лек проблем с задно ляво колело. Сравнение с задно дясно колело което се върти свободно , лятото не може да направи и половин оборот. Проблема е че преди време ми смениха задните накладки и явно тези на проблемното колело са ги отворели повече от нормалното и сега задържат колелото. Днес правех опита да сваля барабана да видя какво е положението от долу но нещо не ми се получи при свалянето. Отначало си мислет че е пренатегната гайката но след като я развих проблема си остана. Та да ме посъветвате как се демонтира барабана , и каква тънкост има при свалянето му. Благодаря
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
Re: Сваляне на заден спирачен барабан
има писано по форума колега потърси
аз моите лагери си ги смених сам,има само една тънкос после при стягането на гайката
капака на барабана се сваля като почукнеш малко с чук,може също и със отверка даси повогнеш стискаш с две ръце и с въртеливо движение дърпаш към теб
аз моите лагери си ги смених сам,има само една тънкос после при стягането на гайката
капака на барабана се сваля като почукнеш малко с чук,може също и със отверка даси повогнеш стискаш с две ръце и с въртеливо движение дърпаш към теб
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Сваляне на заден спирачен барабан
Това задържане се получава или от разтеглени пружини, които не прибират накладките или от затегнало рамо в нита на накладката на която е закачено жилото на ръчната или от неприбиращо/и се бутало в цилиндърчето.
Колега ти, ако правилно съм разбрал си извадил капачката, извадил си и фиксиращият шпленд и си разхлабил кайката, която обира луфта на лагерите. Явно ти задържат накладките в барабаните, защото последните имат ръб от износването на триещата се повърхност и затова не можеш да ги изтеглиш. Трябва да избуташ с отвертка максимално нагоре през един от отворите на болтовете за закрепване на джантите конуса(от долу е захванат с пружинка), който регулира положението на накладките от хоризонталното рамо под спирачният цилиндър. Има и вероятност някоя от новите накладки да се е разлепила(ако не са с нитове) от едната страна, но не ми се вярва.
Ето една от темите за барабанни истории viewtopic.php?f=5&t=3203&start=0&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8
Колега ти, ако правилно съм разбрал си извадил капачката, извадил си и фиксиращият шпленд и си разхлабил кайката, която обира луфта на лагерите. Явно ти задържат накладките в барабаните, защото последните имат ръб от износването на триещата се повърхност и затова не можеш да ги изтеглиш. Трябва да избуташ с отвертка максимално нагоре през един от отворите на болтовете за закрепване на джантите конуса(от долу е захванат с пружинка), който регулира положението на накладките от хоризонталното рамо под спирачният цилиндър. Има и вероятност някоя от новите накладки да се е разлепила(ако не са с нитове) от едната страна, но не ми се вярва.
Ето една от темите за барабанни истории viewtopic.php?f=5&t=3203&start=0&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8