Сваляне на заден спирачен барабан

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Сваляне на заден спирачен барабан

Мнениеот stereofonix » Нед 27 фев 2011 20:42

Здравейте колеги. 1-во да уточня че колата е Пасатар Б4 95-та година. Имам лек проблем с задно ляво колело. Сравнение с задно дясно колело което се върти свободно , лятото не може да направи и половин оборот. Проблема е че преди време ми смениха задните накладки и явно тези на проблемното колело са ги отворели повече от нормалното и сега задържат колелото. Днес правех опита да сваля барабана да видя какво е положението от долу но нещо не ми се получи при свалянето. Отначало си мислет че е пренатегната гайката но след като я развих проблема си остана. Та да ме посъветвате как се демонтира барабана , и каква тънкост има при свалянето му. Благодаря

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Re: Сваляне на заден спирачен барабан

Мнениеот lub0o » Нед 27 фев 2011 22:24

има писано по форума колега потърси
аз моите лагери си ги смених сам,има само една тънкос после при стягането на гайката
капака на барабана се сваля като почукнеш малко с чук,може също и със отверка даси повогнеш стискаш с две ръце и с въртеливо движение дърпаш към теб

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Сваляне на заден спирачен барабан

Мнениеот Dpop » Пон 28 фев 2011 11:48

Това задържане се получава или от разтеглени пружини, които не прибират накладките или от затегнало рамо в нита на накладката на която е закачено жилото на ръчната или от неприбиращо/и се бутало в цилиндърчето.
Колега ти, ако правилно съм разбрал си извадил капачката, извадил си и фиксиращият шпленд и си разхлабил кайката, която обира луфта на лагерите. Явно ти задържат накладките в барабаните, защото последните имат ръб от износването на триещата се повърхност и затова не можеш да ги изтеглиш. Трябва да избуташ с отвертка максимално нагоре през един от отворите на болтовете за закрепване на джантите конуса(от долу е захванат с пружинка), който регулира положението на накладките от хоризонталното рамо под спирачният цилиндър. Има и вероятност някоя от новите накладки да се е разлепила(ако не са с нитове) от едната страна, но не ми се вярва.

Ето една от темите за барабанни истории viewtopic.php?f=5&t=3203&start=0&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8

Върни се в “Passat”