Пасат б3 1991 метан/бензин гасне

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Пасат б3 1991 метан/бензин гасне

Мнениеот vucata » Пон 28 фев 2011 19:16

Здравейте колеги....семейната кола почна да се бъзика много здраво. Днес както си карах и изведнъж тъгнах да изпреварвам и тамън да включа 4та...и край..оборотите от 3 хиляди паднаха на 0 директно. Спрях с 300 зора изгасих колата и дадох наново на контакт....греда. Нито на бензин нито на метан искаше да запали, никаква индикация, че работи превключвателя метан/бензин...нищо....върти си всичко точно, но не пали. След около 10 минути стоене, дадох на контакт и заработи scare ...Изпаднах в дива изтерия, тамън се обадих на пътна помощ да дойдат да ме вдигнат, добре че се оказаха свестни и им дадох 20 лева да се почерпят момчетата :bowdown ... От какво може да е няма смисъл да гадаем, мотора е 2.0 115 кончета, метановата уредба е слагана в Италия, колата се кара така от 6 години и не е имала никакви проблеми до сега. Кажете сервиз в който могат да погледнат, защото мисля, че е в токовете нещо...няма логика да не работи и изведнъж да си проработи. На тази метан станция при Люлин след карулката имаше ли сервиз :?: ...Препоръчайте нещо колеги, че ми се налага да пътувам отново до Видин във вторник. Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Re: Пасат б3 1991 метан/бензин гасне

Мнениеот volodya iliev » Пон 28 фев 2011 20:13

Здравей колега съветвам те да провериш захранващото реле на електроният блок за управление на двигателя за лоши спойки.Релето е с №30 и се намира на позиция №3 на горният ред в бушоното табло с релетата и бушоните откъм шофьорската страна.Свали релето и го отвори след това го огледаи внимателно за спукани или нарушени споики и ако има такива взимаш поялник и ги презапояваш и след това по обратният ред сглобяваш релето и го връщаш на мястото му.Ако пък не ти се занимава си купуваш ново реле.При мен преди около 4г. колата ми гаснеше по време на движение и палеше когато и станеше кеф но след като намерих виновника за тези работи а именно това реле презапоих му всички съмнителни споики и до ден днешен повече нямам никакъв проблем.Успех в разрешаването на проблема.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Пон 28 фев 2011 20:52

Колега аз имах същия проблем преди време,и аз като теб се бях шашнал,но какво се оказа:първо почнах с релетата :screwy иииииии нищо:после всички кабели,свещи,капачка,палец иииииииии пак нищо,накрая се оказа,че хората които са слагали метана не са запоили кабелите на самата уредба,и от там изчезваше тока на копчето и нито на метан,нито на бензин,а си варти всичко си свети и работи но :banghead: .И така ако решиш закарай я на някой който се занимава с тоци за да я погледнат.Аз мойта сам си я оправих и след като запоих всички вразки вече близо две години не е правила така.Надявам се да сам помогнал малко поне.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 28 фев 2011 21:43

Утре я карам, и аз се съмнявах за релето, то е 3-4 лева до колкото ми казаха :D

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 01 мар 2011 10:34

Готово колеги. Беше бушон на самата метанова уредба...влизало е вода и направо се беше стопил горкия :lol:

Върни се в “Passat”