Моля, кажете майстор ,който може да смени гумичките качествено и на добра цена.Без сваляне на главата.
За София
Смяна на гумички на клапани.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като ме прецакаха много здраво - един "майстор" ми направи уж ремонт - уж смени гумички, сегменти, гарнитури, шлайфане и пасване на клапани и си прибра 370лв колата беше по зле от преди и освен че продължи да си харчи 1л масло на 1000км почна и водата да намалява та се оказа че е сменил само гарнитура на главата и то не я беше сложил както трябва. Та сега я карах колата в Ботевград при един мой стар познат майстор който много време беше по чужбина и сега наскоро се върна та той ми я направи и сега вече 1000км карам и маслото не е мръднало от мах. И ми взе 300лв обаче сложи сегменти kolbenschmidt (немски - най-скъпите които имаше в магазина по скъпи даже от mahle(82лв) които бяха кам 95лв) и гарнитури и гумички victor reinz. Та общо взето към 150лв части и 150лв за работа.
Та ако случайно не намериш къде да си я направиш и не те бърка че е в Ботвград ще ти дам телефон. За 1 ден ще я направи ако сменя само гумички ако сменя и сегменти за 2дни.
kolbenschmidt се казват обаче...mod edit: vaskoto1
Добре че каза че се чудех точно как се пишеха а пак кутииката е чак в колата
Та ако случайно не намериш къде да си я направиш и не те бърка че е в Ботвград ще ти дам телефон. За 1 ден ще я направи ако сменя само гумички ако сменя и сегменти за 2дни.
kolbenschmidt се казват обаче...mod edit: vaskoto1
Добре че каза че се чудех точно как се пишеха а пак кутииката е чак в колата

Последна промяна от barbushev на Пон 21 авг 2006 21:57, променено общо 1 път.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
bobcho написа:MITKO_DVD окачва се нагренажния ремък, отвиват се свещите и се пъха въжето в цилиндрите като същевременно се превърта коляновия вал за да може буталото да притисне въжето към клапаните и те да не могат да изпаднат при смяната на гумичките:)
Бобчо извинявай братле ама това за пръв път го чувам.Този метод незнам каде е известен но аз съм също от Монтана и честно казано не съм чувал за такова нещо.На мен съми сменя ли гумички, а и съм виждал на доста коли да се сменят ама такова чудо с въжето за пръв път чувам.Колкото до ангренажа знам че се сваля ,за да се свали раз.вал,но въже

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скоро сменях гумички "отгоре". Изчанчих се, един ден ми изяде, но просто бях обещал на колегата и нямаше как.
Може да се направи приспособление с което да се държат клапаните горе, но е много неудобно. Това с въжето е не лоша идея също.
Тия дни ще пусна тема с цени за части за полуосновен ремонт на Пасат /онзи ден го затворих и сега чакам да видя как ще е/
Всичко излезе около 600 лв. частите са KS и VictorReintz
Може да се направи приспособление с което да се държат клапаните горе, но е много неудобно. Това с въжето е не лоша идея също.
Тия дни ще пусна тема с цени за части за полуосновен ремонт на Пасат /онзи ден го затворих и сега чакам да видя как ще е/
Всичко излезе около 600 лв. частите са KS и VictorReintz
-
- Автомобил:
- Двигател:
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
поддържам мнението за 4ас-два работа заштото е така и не съм много съгласен 4е ако се стигне до гуми4ки е по добре да продължаваш и надолу с главата,на фв с година производство до 1995 г това е нормален проблем когато мотора е около 200000км и след една смяна на гуми4ки тоя съштия мотор за "основен"ремонт не пуши ништо и спира горенето на масло така 4е доста пъти няма смисъл да се отваря и главата