Здравейте,
пасата ми е с RP двигател, моноджет (има си вакумче!!!) От около 2-3 седмици започна да се дави при рязко подаване на газ. Т.е. натискам здраво педала и започва да се мъчи - наема се съвсем бавно и бучи като трактор. Като отпусна малко, шума стихва и започва да се наема чувствително по-бързо.
Не разбирам много, но четох, че в моното има дозатор, който определя съоношението на горивото и въздуха. Освен това, доколкото разбирам от форума, вакумчето също е потенциален виновник.
Кажете, според вас, каква може да е причината и дали и как мога да проверя работата на отделните датчици и др.
Благодаря предварително!
п.с. карам предимно на газ!
Дави се!!!
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
Васко, 10х за помощта!
...обаче... като разръчкам газта, харчи много
Може и да е нормално, но като разчетох компа, имаше натрупана грешка 2-1-2-2, т.е. няма сигнал от датчика на Хол ?!? Може би е редно да спомена, че имам Джетспарк, който се връзва тточно там, ама ако все пак някой има идея...
bobidi, като запаля и разбутам моноинжекцията, оборотите не се променят. За това си мисля, че не е от тампона.
...обаче... като разръчкам газта, харчи много

bobidi, като запаля и разбутам моноинжекцията, оборотите не се променят. За това си мисля, че не е от тампона.