Трупа грешки компютъра

Техническа и сервизна информация за Passat
ivo slavchev
Автомобил:
Двигател:

Трупа грешки компютъра

Мнениеот ivo slavchev » Пон 21 авг 2006 23:33

Какви са възможните причини компютъра на Пасат-3 1.8 МІ с климатик и газова да трупа често грешки.При изразходване на 40 литра газ натрупва грешки след което на бензин неможе да поддържа обороти.След нулиране се оправя?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 22 авг 2006 6:29

ако си сложиш емулатор ще си решиш проблема.монтират се няколко компютъра на този двигател, някой от тях трупат грешки други не. такъв ти е късмета.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Вто 22 авг 2006 8:45

При мен също го имаше проблема с грешките. След слагане на емулатор проблема се реши до някъде, но пък се появи друг, при който като запалиш на бензин даваше преобогатена смес, тресеше мотора, от ауспуха излизаше почти суров бензин и харчеше като "ламя". Всичко това докато загрее и после се оправя, но беше кофти ситуация. След това ми монтираха реле за ресетване на компа и сега е вече ОК.
Съвета ми е слагай реле, не се набутвай за емулатор, който може и да работи, но може и да не работи както трябва. :lol:
Успех в избора!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 22 авг 2006 8:47

Толкова много е писано по тази тема... Търсачка... Имаше обяснения кое, как и къде и проблема се решава. Иначе и моя си трупа грешки

ivo slavchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo slavchev » Чет 24 авг 2006 18:19

Предполагам,че има разлика в компютрите.Определено е по-лесно без емулатор да се направи.В момета ги чистя грешките като махам + на акомулатора,но се замислям дали пък не отчита бедна смес особено като имаш малък пробив на меката връзка преди катализатора?Нямам идея дали в съшност той отчита тези неща?Ще погледна и какво е писано по темата

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Трупа грешки компютъра

Мнениеот silent » Чет 24 авг 2006 20:59

ivo slavchev написа:Какви са възможните причини компютъра на Пасат-3 1.8 МІ с климатик и газова да трупа често грешки.При изразходване на 40 литра газ натрупва грешки след което на бензин неможе да поддържа обороти.След нулиране се оправя?
Аз имам емулатор на газовата и никога досега за година и половина не съм имал пробеми с работата на бензин и оборотите . Един единствен път ми изченаха тихите обаче само газ и то от калпава газ. А доста от колегите даже няма и емулатори. Така че може би имаш още нещо като проблем.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 25 авг 2006 10:12

Виж си ъгъла на запалване.Ваското ми каза,че трябва да е 6,+-1.
Това е една от възможните причини,за да ти трупа грешки.
Аз моя го бях направил на+30 градуса,и Ваското щеше да ме включи в книгата на рекордите. :wink:

Върни се в “Passat”