Здравейте колеги!
Колата ми е пасат В5 2000год. 1,9 TDI PD 116 коня.
Проблема ми е от почти година, но вече ми писна. Изведнъж престанаха да ми светят интериорните лампи над огледалото за обратно виждане, над колонките от страни м/у вратите, на самите врати отдолу и в багажника. Момчетата дето ми слагаха алармата ми казаха, че било то комфорт модула щото се мокрел и изгнивал, но днес като го отворих нито в едната нито в другата кутия имаше вода, нито пък платката имаше някакви дефекти-т.е. изглеждаше като нова. Огледах куплонгите, кабелите, разбутах релета там където видях, проверих бушоните 1по1 и всичко изглеждаше на ред, но лампите не светнаха. Ако ще е от полза преди 4-5 дни за първи път и то само за минута светна лампичката над лявата колонка, а преди 2 дни пак за минута или едно затваряне на вратата на водача пък светна лампичката на вратата на водача. Ако има някой специалист или препатил с предположение или съвет да помага! На отговорилите, предварително БЛАГОДАРЯ!!!
Не ми работи осветлението в купето и на вратите пасат В5
Re: Не ми работи осветлението в купето и на вратите пасат В5
здравей, имаш изгнила снадка на кабел, вдигаш мокета под педалите и разплиташ кабелния сноп до този модул, на няколко места има клипнати по няколко кабела от съответния цвят, просто изгинло точно на снадката
Ще погледно отново, още по обстойно защото днес ги огледах внимателно. Не съм ги разделял от оплетката която не е плътна и се виждат добре, но изглеждат като току що поставени. Алармаджийте са си вързали алармата казаха към осветлението на купето, но лампите огаснаха около месец, след като ми сложиха алармата и затова предполагам, че не е от интервенцийте около мотажа на алармата.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Ако правилно съм те разбрал, не ти работи осветлението.
Това по принцип е проблем на бутоните, виж темата:
viewtopic.php?f=6&t=23478
Интересно е дали ти работи / задейства/ алармата, при отваряне на врата, защото се ползват същите бутони.
Това по принцип е проблем на бутоните, виж темата:
viewtopic.php?f=6&t=23478
Интересно е дали ти работи / задейства/ алармата, при отваряне на врата, защото се ползват същите бутони.
Не съм пробвал, а сега е късно. Ще опитам утре сутринта. Идеята е хитра!
Като прочетох темата дето си ми пратил, се запитах дали си разбрал ключетата за какво са от 14 стр., при мен като задържа ключа в едната от трите ключалки в положение закл.ако са ми отворени прозорците ги затваря, а на отворено ги отваря. Може би са за това!
Като прочетох темата дето си ми пратил, се запитах дали си разбрал ключетата за какво са от 14 стр., при мен като задържа ключа в едната от трите ключалки в положение закл.ако са ми отворени прозорците ги затваря, а на отворено ги отваря. Може би са за това!
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Микроключетата са ти проблем.Отвори 4те врати,ако светне някоя я затвори,ако никоя не светне, почни да ги пляскаш по бравите.Ако светне значи си за микре 

Според мен не е възможно да се прецакат всички ключета на веднъж защото не работи осветлението в никаква ситуация, но ще пробвам и с удрянето по вратата. Прочетох някъде из темите, но наистина като опитам да заключа вратите от вътре с копчето на вратата, всички се заключват и на второто прищракване от централното шофьорската се отключва.
- feikot
Е тя по принцип трябва да се отключва.Този метод с припляскването го ползвам аз,за това ти казвам.Дано да съм ти помогнал 

Прави бяхте колеги! Явно и аз съм попаднал в матрицата на така наречените от вас "микрета"! Тази сутрин като отидох при колата я отключих с ключа при вкл.аларма и алармаа не се задейства. Не се задейства и от останалите 4 врати. Чуках, лопах по вратите, огънах даже тук таме ( шегувам се), но нито се задейства лармата, нито нещо светна. Значи ще пробвам да окъся кабелите на ключето, на което юнаците алармаджий са си вързали кабелите и ако светнат проклетите лампи ще направя както е направил колегата Milanov - доброто старо външно ключе под маншона на кабелите на шоф. врата. Дано да стане, че хич не ми се занимава повече с това! Ако успея ще ви информирам.
Благодаря за сега, на всички отзовали се!!!
Благодаря за сега, на всички отзовали се!!!
Re: Не ми работи осветлението в купето на пасат В5 - решено
Привет колеги!
Въпросът с осветлението е решен що годе лесно. Благодарение на колегата Patko
! В огромния сноп кабели до комфорт модула, в краката на водача, всичко изглиждаше супер, но като смъкнах облицовката на снопа и се огледах за тези клипнати кабели се оказа че 2 връзки се бяха смлели е най-точно. Едната беше с 3 кабела, а другата с 8 кабела поправихги чрез спойка и лампите светнаха. Сега естествено и като си отворя коя да е врата като е вкл.алармата, писва веднага.
Благодаря на всички, дано
да е полезна темата и на някой друг!!!
Въпросът с осветлението е решен що годе лесно. Благодарение на колегата Patko

Благодаря на всички, дано

- feikot
Браво.Но с почукването имах в предвид,по самата брава,ама карай,щом си успял.
браво колега, радвам се че съм бил от полза, важното е всичко да е наред, приятна вечер