Съвети при покупка на Пасат Б5
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Съвети при покупка на Пасат Б5
Здравейте фенове на марката! Горд собственик на г-3 1,8 , 90 коня съм. Няма кой знае какви проблеми с колата, но искам нещо по ново и съм се спрял на пасат мк4, година около 2000 или малко преди и след, не съм се спрял на вида двигател, понеже малко зная за модела. Това което съм слушал за пасат 4 е че имали скъпа поддръжка, скъпи части по предницата и тем подобни, но аз искам информация от първа ръка. Така че ще помоля колегите, които карат такова желязо да пишат по темата - за естеството на обслужването и текущата поддръжка, за по-сполучлив (според тях) двигател, за предпочитана година на производство и всякакви неща от този сорт. Предварително благодаря за съветите, защото наистина е важно за мен да знам колкото се може повече за модела.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвети при покупка на Пасат 4
Колега за пасата,който си споменал около 2000г. е тасат Б5,а не 4.Иначе за смяна на всички ролки,всички ремъци,масла,филтри,водна помпа и антифриз около 1000лв.
Re: Съвети при покупка на Пасат 4
Бензин, дизел?
Според мен за тиква градове катонашите 5-7км от край до край е по-добре бензин с ГИ(дизела ще е постоянно студен и няма де се усети ефекта от него). 125 коня е добро като мощност.
Има една статия в 150 форума "какво се гледа при покупка на автомобил", важи и за "Пасат 4".
Най-вече отвори щеката за измерване на маслото, от там духа ли минавай на следващия автомобил - признак за отишъл си вече двигател.
Според мен за тиква градове катонашите 5-7км от край до край е по-добре бензин с ГИ(дизела ще е постоянно студен и няма де се усети ефекта от него). 125 коня е добро като мощност.
Има една статия в 150 форума "какво се гледа при покупка на автомобил", важи и за "Пасат 4".
Най-вече отвори щеката за измерване на маслото, от там духа ли минавай на следващия автомобил - признак за отишъл си вече двигател.