лампата на abs загасва със закъснение...
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
лампата на abs загасва със закъснение...
колеги, от два дни лампата на ейбиеса загасва със закъснение от около 2-3 мин. след стартиране на двигателя, през което време не работят ейбиеса, както и вентилатора на купето (респективно и климата). имам допълнително монтиран климатроник нейде из чужденеция и досега не съм имал подобен проблем. забелязах, че проблема е появява по-често, когато загася двигателя без да изключа климата - при следващо палене лампата не гасне. понякога ламапата на алтернатора не загасва преди да вдигна над 1200 оборота и имам съмнения, че проблема ми е по-скоро електрически, отколкото свързан с abs-a.
Re: лампата на abs загасва със закъснение...
joro_kem написа:колеги, от два дни лампата на ейбиеса загасва със закъснение от около 2-3 мин. след стартиране на двигателя, през което време не работят ейбиеса, както и вентилатора на купето (респективно и климата). имам допълнително монтиран климатроник нейде из чужденеция и досега не съм имал подобен проблем. забелязах, че проблема е появява по-често, когато загася двигателя без да изключа климата - при следващо палене лампата не гасне. понякога ламапата на алтернатора не загасва преди да вдигна над 1200 оборота и имам съмнения, че проблема ми е по-скоро електрически, отколкото свързан с abs-a.
Привет, ами да ти кажа много ми прилича на проблем в главното реле на АБС-а , понеже то захранва една шина която пък от своя стрна захранва вентилатора и т.н.
Провери го , ако ти трябва схема на таблото и метод за диагностика мога да ти ги пратя на маил.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
благодаря ви за отговорите, колеги! оказа се че има пад на напрежението в ейбиеса (грешка нам кой си номер). диагностиката я направих при мисак (хаас-60) и момчетата там подозират,че има не особено мъдро захранване на климата през + от ейбиеса (както вече споменах, климата е монтиран в братска италия). посъветваха ме да захраня климатика от друг + и да видим кво ша стане. ще пиша пак.