Шум в скоростната кутия - Вече го няма! Ура!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шум в скоростната кутия - Вече го няма! Ура!

Мнениеот kbot » Пон 04 апр 2005 16:37

Имам някакъв шум отпред. От както го установих съм минал около 1000 км, и като че ли се увеличава. Прилича на шум от лагер.
1) Появява се при 30-40 км/ч. и с усилване на скороста се увеличава.
2) Не зависи от това дали съм на скорост или не.
3) Не зависи от това дали подавам газ или не.
4) Със сигурност не е от задните лагери (vaskoto1 знае :lol:)
5) Не се променя в завой.
6) Предницата е регулирана преди 8 месеца, а сега леко тегли в дясно.
7) Скоростите си превключват нормално (може би само 1-ва от място не)
8 ) Има масло в скоростите и е съвсем чисто.
Днес я дигаха в Дунев, и като че ли се чува откъм скоростната кутия. Предложиха ми някаква добавка за маслото, но ми се вижда много несериозна работа. Другия вариант бил да се търси скоростна кутия на старо? Мойта е на 120 хил. км. - трябва ли да сложа някоя на 300 хил. заради един лагер (ако е лагер)?
Според мене, ако е в скоростната кутия, звука ще се променя при подаване на газ или при изключване на съединителя, или при изключване от скорост? ама не се променя, зависи само от скороста на движение.
Дайте акъл какво да правя, че лято иде :)

Последна промяна от kbot на Сря 11 май 2005 19:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Пон 04 апр 2005 19:29

Освен скоростна кутия имаш и диференциал, карета,... Опитай един прост номер за локализиране на шум. Вдигаш на сигурен крик само едното предно колело. (колата подпряна, ръчна и т.н.) Най-гот е на канал, ако имаш възможност. Палиш и включваш на първа, после втора и слухтиш. По този начин ще се върти само едната полуоска и диференциала ще работи на мах. После другата. В "Дунев" застопоряваха ли ти едно по едно колелата докато бяха в движение?
Ако можеш да намериш една метална пръчка 60-80 см, Ф5-10 мм и да я ползваш като "корабна слушалка" може би съвсем точно ще чуеш от къде идва шумът, ако си късметлия :wink:

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пон 04 апр 2005 20:02

най вероятно е от диференциала, эимата ако си се окопавал яко некаде и си буксувал 15-20 минути не се чуди от какво е :D

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Вто 05 апр 2005 13:56

@brother_Tom: Не са спирали едното колело, а и аз не се сетих. Ще го пробвам. И аз се съмнявам в диференциала.
@popeye: Не съм се окопавал, щото съм с летни гуми и се пързалям отгоре :lol: Обаче обичам да въртя гуми по асфалта, та може и от това да е.

И така: ако е диференциал - има ли смисъл да го ремонтирам, или да купувам цяла ск.кутия? Някой да знае някакви цени за части?

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 05 апр 2005 21:07

само лагерите струват колкото 2 кутии втора употреба

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 08 апр 2005 9:19

Последната диагноза е лагер, някъде в скоростната кутия. Явно ще я видя как изглежда отвътре :cry:

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Чет 14 апр 2005 18:17

Не било 1 а 4 лагера :cry: и стружки по магнита на пробката за маслото. Други поражения не се установиха. Сега въпроса е дали да купувам цяла ск. кутия на старо, или само лагерите?
А иначе съм късметлия :lol: Ако колата не беше на ремонт, Сега сигурно щеше да е със счупено стъкло. Нощеска са хвърляли ненормалниците от горните етажи и е пострадал голфа на комшията.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 14 апр 2005 22:41

Ми зависи колко струват лагерите, колко ще ти вземат за работа и дали са ти наред синхронизаторите и дали има изронени зъби :roll: По-добре да оправиш тая ако ще караш колата, за да знаеш, че е 100% читава отколкото да покараш няколко хиляди километра с някоя втора ръка и да се скапе наново :wink:

Потребителски аватар
plamen72nkg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen72nkg » Сря 20 апр 2005 7:34

продавам скорости за Пасат.Ще ти ги дам евтино-100лв.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Сря 20 апр 2005 15:10

Благодаря @plamen72nkg. Вече поръчах лагерите и чакам да ми ги доставят (единия го нямало в Б-я) А иначе има 10-тина различни видове скоростни кутии ...

knt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот knt » Пет 22 апр 2005 13:16

Кажи къде сменяш лагерите на кой сервиз?

КИРИЛИЦАТА Е НЕ САМО ПОЖЕЛАТЕЛНА!!!

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 22 апр 2005 14:18

Нека я завърши ще пиша ...

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Сря 11 май 2005 19:46

Готово! Правиха я на хладилника - приятел на мой приятел. По-мое мнение (засега) са си свършили работата добре: Двигателя е измит, луфта в скоростния лост е намалял значително, няма го оня гаден шум при движение.
Цялата работа излезе:
лагери 5 бр. - 280 лв.
труд 120 лв.
Освен това: тампон на двигателя (беше си за смяна) и аксиалния лагер на съединителя (него не разбрах защо, ама карай ...) и два семеринга на полуоските.
Всичко: 530 кинти и ЦЯЛ МЕСЕЦ БЕЗ КОЛА. Сега върви като змей, и не се чува ... дано да е задълго, щото вчера платих и застраховката .... :lol:
На единия лагер имаше петно около един кв. сантиметър -сякаш някой го е чоплил с шило, на другите по-малко. Майстора каза че е от "стоене", т.е. колата не е карана дълго време? На мен не ми изглежда много логично - чак пък толкова?

pasatco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatco » Сря 30 авг 2006 13:01

С извинение към колегите, че се връщам към стара тема, но от половин месец имам абсолютно същия проблем и разни "майстори" ме мотаят на ляво, на дясно. Обръщам се с молба към kbot, да даде някакви координати на майстора от хладилника. Благодаря и извинение за спама!

Върни се в “Passat”