тампон макферсон- добра новина за Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

тампон макферсон- добра новина за Б4

Мнениеот K22 » Пон 28 авг 2006 15:08

Кога се сменят тампоните-не чувам някакъв особен шум или чукане?
Препоръки за моите-на снимката?
Изображение
Днес ходих в магазина на VW.Собственика също има Пасат Б3. Та той като видя колата ми каза -Твоите тампони за Б4 са почти вечни . Изобщо Пасат Б4 имал подобрено спрямо Б3 ефтино желязно окачване!Следващите модели са с нежното и скъпо окачване на Ауди.

Последна промяна от K22 на Чет 28 сеп 2006 15:42, променено общо 2 пъти.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 28 авг 2006 15:12

ако имаш характерно хлопане и това доста голямо разтояние м/у капачката на тампона и основата на бптуша си за смяна-така казват специалистите
обаче това с разтояние не знам до колко е вярно , защото след като закупих от Доси тампони Лемпфьордер и ги смених разтоянието и на двата тампона е точно като това което се вижда от твоята снимка , а хлопането изчезна
нека и други дадат мение

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пон 28 авг 2006 15:24

Вдигаш колата с крик или на стенд. Хващаш гумата и се опитваш да я вдигнеш директно на горе. При здрав тампон не трябва да мърдаш гумата, а цялата предница. Ако колелото си ходи нагоре- надолу си за смяна. При моите тампони няма никакъв луфт и на двата или е толкова малък че не се забелязва.
Според мен колегата е за смяня на тампоните ама това си е лично мнение. 8)

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 28 авг 2006 16:31

Значи как правят в Кастрола-с една щанга и много леко повдигната гума на крик колкото да бутнеш щангата отдолу под гумата и движеш надолу нагоре ако е за смяна той тропа много ясно и отчетливо няма как да сбъркаш :wink:
Вземи си Лемфьордер многа са добри нямам никакви оплаквания
Цена-27-30лв парчето
Труд-15-20лв на тампон :wink:
Дано да съм помогнал :lol:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 28 авг 2006 18:03

One написа:обаче това с разтояние не знам до колко е вярно , защото след като закупих от Доси тампони Лемпфьордер и ги смених разтоянието и на двата тампона е точно като това което се вижда от твоята снимка , а хлопането изчезна
нека и други дадат мение

Абосолютно. Същите тампони от Доси и същото разстояние.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пон 28 авг 2006 20:35

alien1 написа:Вдигаш колата с крик или на стенд. Хващаш гумата и се опитваш да я вдигнеш директно на горе. При здрав тампон не трябва да мърдаш гумата, а цялата предница. Ако колелото си ходи нагоре- надолу си за смяна. ...

Да така се проверява. Може и с щангата да я надигнеш (ако е на крик и не е удобно с ръце). Усеща се хлопане и отчетлив луфт. За съжаление много ментета тампони. Моите ги смениха у Дунев с некви "Made in Germany" и изкараха почти 10к ...
Предвиди си пари и за реглаж на предница след смяната.

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Вто 29 авг 2006 12:22

Като я вдигнеш на крика ще видиш дали ще обере това разстояние. Така ше разбереш дали ти е сплескан тампона. Не вярвам да си остане в това състояние. Поне колко пъти съм сменял винаги растоянието става доста по-малко от преди.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Вто 29 авг 2006 13:14

DoDi_DoG написа:Като я вдигнеш на крика ще видиш дали ще обере това разстояние. Така ше разбереш дали ти е сплескан тампона. Не вярвам да си остане в това състояние. Поне колко пъти съм сменял винаги растоянието става доста по-малко от преди.

Мнее, не съм сигурен че това е критерия . Ама при мен при чисто нови тампони пак си има разстояние и като го дигна с крика го обира. Иначе не халтави като пробвам нагоре надолу с дигнато колело.
Може и да греша все пак , може пък да са ми фалшиви новите тампони ( макар че добре си работят :) , но да има разстояние ( не голямо ) е нормално , да го обира е също нормално.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Сря 30 авг 2006 8:08

Вчера ходих до летище София -през циганската махала-колата си вози като Опел :lol: Но ще ида при моя доверен майстор за всеки случай да проверя теориите ви :wink:

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Чет 28 сеп 2006 15:40

i]Днес ходих в магазина на VW.Собственика също има Пасат но Б3. Та той като видя колата ми каза -Твоите тампони за Б4 са почти вечни -няма какво да ги гледам. Изобщо Пасат Б4 имал подобрено ефтино желязно окачване!Следващите модели след96г. са с нежното и скъпо окачване на Ауди.[/i]

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 28 сеп 2006 17:01

Абе колеги преди година си смених единия такъв тампон че ми дрънкаше....сега на опела ми бех на майстор и ми каза че са за смяна а според мен са си здрави няма дрънкане или квото и да е друго.......идеята ми е може ли някаква беля да стане ако карам така?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: тампон макферсон- добра новина за Б4

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 28 сеп 2006 18:39

kaloyan22 написа:Кога се сменят тампоните-не чувам някакъв особен шум или чукане?
Препоръки за моите-на снимката?

Днес ходих в магазина на VW.Собственика също има Пасат Б3. Та той като видя колата ми каза -Твоите тампони за Б4 са почти вечни . Изобщо Пасат Б4 имал подобрено спрямо Б3 ефтино желязно окачване!Следващите модели са с нежното и скъпо окачване на Ауди.

Това е добре и то много добре.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пон 23 юли 2007 7:42

Някой би ли споделил как се сменят тампоните на макферсона, трудно ли е?

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 24 юли 2007 7:00

Гледах как се сменят задните амортесьори-трябвят 2 специални скоби за свиване на пружините.Сигурно и за предните е така.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 24 юли 2007 9:22

mafiota написа:Някой би ли споделил как се сменят тампоните на макферсона, трудно ли е?

Не е, но задължително си трябват скоби!
С лула отвиваш гайката горе, над горната чашка, като с имбус държиш щока на амортисьора да не превърта.
Развиваш амортисьора и отдолу, двата болта, които са към главината. Мисля, че ще е доста неудобно това да стане на земята, без канал.
Най-добре - повдигач.
Като свалиш амртисьора го хващаш със скобите и развиваш и гайката, която държи лагерчето на тампона.
После в обратния ред!
Внимавай тампона да си легне хубаво в леглото.
След цялата операция, независимо дали си белязал местата на болтовете долу или не- задължително стенд предница!
От тези 2 болта ти се определя страничния наклон, а това е супер важно за устойчивоста на колата! И за дълголетието на гумите ;)

Върни се в “Passat”