Дави се!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Дави се!!!

Мнениеот Oleg_Yanev » Пет 15 сеп 2006 9:40

Здравейте,

пасата ми е с RP двигател, моноджет (има си вакумче!!!) От около 2-3 седмици започна да се дави при рязко подаване на газ. Т.е. натискам здраво педала и започва да се мъчи - наема се съвсем бавно и бучи като трактор. Като отпусна малко, шума стихва и започва да се наема чувствително по-бързо.
Не разбирам много, но четох, че в моното има дозатор, който определя съоношението на горивото и въздуха. Освен това, доколкото разбирам от форума, вакумчето също е потенциален виновник.

Кажете, според вас, каква може да е причината и дали и как мога да проверя работата на отделните датчици и др.

Благодаря предварително!

п.с. карам предимно на газ!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 15 сеп 2006 9:43

сменял ли си наскоро въздушен филтър? ако да-малко й идва газта (ако е на газ проблема)
ако е на бенз-има диагностична букса за светодиод отпред при мотора-една жълта дето не е включена никъде... ще ти обясня как да го питаш.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 15 сеп 2006 22:28

Виж си тампона под моното, имах същите симптоми при старият ми пасат с АBS мотор, след смяна на тампона всичко заспа.

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Пон 18 сеп 2006 14:40

Васко, 10х за помощта!

...обаче... като разръчкам газта, харчи много :-( Може и да е нормално, но като разчетох компа, имаше натрупана грешка 2-1-2-2, т.е. няма сигнал от датчика на Хол ?!? Може би е редно да спомена, че имам Джетспарк, който се връзва тточно там, ама ако все пак някой има идея...

bobidi, като запаля и разбутам моноинжекцията, оборотите не се променят. За това си мисля, че не е от тампона.

Потребителски аватар
jordiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordiz » Пон 18 сеп 2006 15:38

Защо не опиташ с ламбда сондата? Моя пасат не само че се давеше и му изчезваха оборотите, но ми направи и страшен свръх разход... Ходих на ЕЛКОН, смениха ми сондата и сега нямам грижи! Успех

Потребителски аватар
gencho60
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gencho60 » Пон 25 сеп 2006 21:23

абе брато и от други съм чувал за тази сонда но не знам къде се намира.горе долу имам същият проблем,но ми прави впечатление че зимно време не се дави така често както през лятото.ти забелязал ли си нещо такова преди да я смениш.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 27 сеп 2006 14:47

Ламбда сондата прилича на свещ с кабел и се намира при мен на фланците на изпускателния колектор на други модели по назад, но общо взето при моноинжекциите не влияе толкова, особенно пък на газ.

Върни се в “Passat”