Смяна на табло B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Смяна на табло B5

Мнениеот Franto » Чет 31 мар 2011 21:02

Здравейте колеги,
изправен съм пред дилемата за синьото осветление в пасата. Днес попаднах на AFN 98'(тотална щета), чието осветление на таблото и всички бутони е синьо и червено, но няма MFA.
От друга страна моя е AFN 97' и осветлението вътре и на таблото е зелено, но пък има MFA.
Възможно ли е да се настрой таблото на пасата 98' да работи и извежда показанията от MFA?
Или дали ако се разглобят двете табла може ли само освтлението им да се прехвърли?
Общо взето от таблото зависи дали ще има нужда да прехвърлям другите копчета или да си запазя заводския вид. Говоря преди изобщо да съм погледнал прилики и различия м/у двете табла. Например дебитомерите са ни различни.
Неговото табло при запалени фарове и изваден контактен ключ издава звук ако се отвори врата. Не го бъркам със зумер реле :)
Благодаря Ви предварително, че ми спестихте четенето на коментарите със съдържание различно от темата.

Последна промяна от Franto на Чет 31 мар 2011 22:04, променено общо 1 път.

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Re: Смяна на табло B5

Мнениеот ceko84 » Чет 31 мар 2011 21:35

Здрасти колега,колегата :beer Vladko е твоя човек.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пет 01 апр 2011 12:00

Аз направих същата маневра и сега е супер ,но таблото дето си намерих си имаше MFA та по-добре се разрови може да има направо такова табло с MFA на мен ми излезе новото табло 100лв.

Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Franto » Пет 01 апр 2011 21:40

Благодаря за препоръките, пиша с леко развитие. Двама ключара ми отказаха, под предтекст, че е много сложно. Че трябва да се сменят ампули по ключове и разни подобни. Един ми препоръча модул, който продавал и се закача към таблото, с този модул щал да работи всеки ключ.
И утре по някое време сме се разбрали с Владко да мине да метне едно око.
На вас пращам, каквото Ваг-кома показа. Може да ви изникне някоя идея, или пък полезна материя в нета.

1. Зеленото табло с което съм в момента
VAG Number: 3BO 919 888 D
Soft. Coding: 00140
Component: B5-KOMBIINSTR VDO V11
SHOP: WSC 19411

2. Таблото, което искам
VAG Number: 3B1 919 860 C
Soft. Coding: 00000
Component: B5-KOMBIINSTR VDO V01
SHOP: WSC 19411

Върни се в “Passat”