Задни дискови спирачки!
- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK
Задни дискови спирачки!
Някой знае ли от къде може да се намери и съответно закупи инструмента за навиването на спирачните буталца на задните спирачни апарати на ФВ(Голф„пасат и т.н.)при смяна на накладки.

-
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
Re: Задни дискови спирачки!
Май ще трябва да импровизираш. Някой ползват тръбни ключове, други ключа за ъглошлайфа(в това число и аз). Но бих си го купил стига цената да е приемлива, че си е мъка 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Взимаш едни такива клещи http://bg.reeco.info/images/product/psm ... -5016m.jpg с по - дълги човки отпред, застопоряваш, натискаш и въртиш. Става лесно ако не са ти блокирали цилиндърчетата.
- Kostadin Aleksiev
Проблема е решен с направата на инструмент за начинанието!
Е,не е като комплекта за смяна на задни накладки и на място без да свалиш апарата не става,но в крайна сметка какво му е толко гъзоболното да свалиш апарат.
За целта жертвах една вложка от гедоре с подходящ диаметър и се получи добре,при интерес ще постна снимки.
Поздрави!
Е,не е като комплекта за смяна на задни накладки и на място без да свалиш апарата не става,но в крайна сметка какво му е толко гъзоболното да свалиш апарат.
За целта жертвах една вложка от гедоре с подходящ диаметър и се получи добре,при интерес ще постна снимки.
Поздрави!
Последна промяна от Kostadin Aleksiev на Нед 03 апр 2011 22:21, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
С клещи си става чудесно,ако апаратите са в добро състояние.Аз лично моите,след като им сменихме всичките гумички,нови буталца и т.н.,си ги навих на ръка с едни от горе посочените клещи без почти никакво усилие и спирането няма нищо общо с преди 

- Kostadin Aleksiev
zfa159 написа:С клещи си става чудесно,ако апаратите са в добро състояние.Аз лично моите,след като им сменихме всичките гумички,нови буталца и т.н.,си ги навих на ръка с едни от горе посочените клещи без почти никакво усилие и спирането няма нищо общо с преди
Както и да е

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Който си е нямал преди автомобил с задни дискови спирачки сега се чудп
Навремето си правих 1 приспособление за вадене на лагери на алтернатор. Пак навремето за задните спирачки на 125Р иползвах часто от инструмента - 1 планка 20-25 мм х 10- 12 мм с отвор и резба М 8 или 10 и 1 болт .И планката и болта са закалени, болта завършва на полусфера. Кръгли стоманени пластини много от отпадъци от щанци с дебелина 2-3 мм.
При нов машнон и след почистване на буталото нанасям леко противозадираща смазка с МоS2.
Резервните маншони са от лошокачествена гума , набъбва от спирачна течност.

Навремето си правих 1 приспособление за вадене на лагери на алтернатор. Пак навремето за задните спирачки на 125Р иползвах часто от инструмента - 1 планка 20-25 мм х 10- 12 мм с отвор и резба М 8 или 10 и 1 болт .И планката и болта са закалени, болта завършва на полусфера. Кръгли стоманени пластини много от отпадъци от щанци с дебелина 2-3 мм.
При нов машнон и след почистване на буталото нанасям леко противозадираща смазка с МоS2.
Резервните маншони са от лошокачествена гума , набъбва от спирачна течност.
- kaloqn84
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Не знам дали ми е за тук въпроса но исках да питам за задните дискови спирачки някакво особено обезваздушаване защото смених феродото и маншончетата на буталата и водачите и обезваздуших спирачките обаче не искат да коват отзад.Колата е пасат б3 2.0i 115к.с. с ABS има си все още кантар на задните спирачки.
Не знам дали ми е за тук въпроса но исках да питам за задните дискови спирачки някакво особено обезваздушаване защото смених феродото и маншончетата на буталата и водачите и обезваздуших спирачките обаче не искат да коват отзад.Колата е пасат б3 2.0i 115к.с. с ABS има си все още кантар на задните спирачки.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
kaloqn84 написа:Здравейте колеги,
Така като чета след тази интервенция дори не е нужно обезвъздушаване. Може би трябва малко време да се напаснат новите накладки. Моят пасат не можах никога да го накарам да спира като хората отзад. Пък нови апарати не ми се взимаха и така си го оставих
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
За 50 лева изобщо нямам намерение да се кривя или да връзвам 5 човека за едни накладки: http://www.zimber-tools.com/http-zimber ... force.html
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
dancing_niki написа:За 50 лева изобщо нямам намерение да се кривя или да връзвам 5 човека за едни накладки: http://www.zimber-tools.com/http-zimber ... force.html
Някой хора с 50 лева хранят семейство седмица - две!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
К.Одаджийски написа:dancing_niki написа:За 50 лева изобщо нямам намерение да се кривя или да връзвам 5 човека за едни накладки: http://www.zimber-tools.com/http-zimber ... force.html
Някой хора с 50 лева хранят семейство седмица - две!
Прав си Калине, и танцуващият си е прав за него. Всеки си преценява къде има възможност и желание да даде пари. Аз съм правил операцията без скоба и сега не бих се наел да я правя пак. В случая имам откъде да взема назаем, не се налага да я купувам, иначе и аз бих се замислил дали да дам пари за нещо, което евентуално няма да ползвам повече от веднъж в живота на колата докато е моя собственост
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
kaloqn84 написа:Здравейте колеги,
Трябва да мине време след,като си сложил новите спирачки за да се напаснат накладките и дисковете,чак след това ще има ефект(поне така знам аз).А отзад колата винаги спира по-малко в сравнение с предните дискове(все пак предните дискове и сп.апарати са по-големи,апарата е с по-голямо бутало),ако желаеш да спираш яко и отзад си "отвори" кантара на макс и си готов макар,че не е много препорачително.
П.П До сега не съм виждал Пассат б3,кадето на асфалт да му заковат и 4рите колела ...