Въпрос за лампичката в пепелника на Пасат Б5
- passatora_pk
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за лампичката в пепелника на Пасат Б5
Здравейте!Изгоря ми лампичката в пепелника (поне така мисля)и реших да я сменям като си виках: това е само 1-а лампичка смешна,но след 15мин.не ми беше смешно!Проблема ми е ,че не мога да стигна до нея опитах да разглобя пепелника ,но ми се стори ,че ще го счупя ако продължавам да опитвам и се отказах.Не е кой знае какъв проблем ,но ме дразни вечерно време.Моля дайте акъл как да я сваля тая пуста лампичка!
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за лампичката в пепелника на Пасат Б5
Вадиш запалката.
Издърпваш металната основа (аз я вадя с пръст - бъркам с показалеца в гнездото на запалката и я издървам) и внимателно издърпваш кабелите (за да не счупиш контактните пластини за лампичката) и изваждаш буксата. След което връщаш буксата обратно.
На световода, който остава има две щипки. Прибираш ги внимателно с две отверчици (или с клещи за зегерки, има едни извити и с тях става) и с пръста дърпаш навън, докато се освободи и след това внимателно го вадиш. Лампичката е на самия световод.
След като я смениш връщаш всичко по обратният ред.
Може да си помагаш, като разкачиш кожения калъф на скоростният лост.
Успех.
Издърпваш металната основа (аз я вадя с пръст - бъркам с показалеца в гнездото на запалката и я издървам) и внимателно издърпваш кабелите (за да не счупиш контактните пластини за лампичката) и изваждаш буксата. След което връщаш буксата обратно.
На световода, който остава има две щипки. Прибираш ги внимателно с две отверчици (или с клещи за зегерки, има едни извити и с тях става) и с пръста дърпаш навън, докато се освободи и след това внимателно го вадиш. Лампичката е на самия световод.
След като я смениш връщаш всичко по обратният ред.
Може да си помагаш, като разкачиш кожения калъф на скоростният лост.
Успех.
- passatora_pk
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси!Аз пробвах да вадя гнездото на запалката,но не подаде.Ще пробвам пак ,сега като сам по-уверен ,че съм на прав път трябва да стане!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Този проблем явно е повсеместен! Тук във форума мисля, че дори имаше някъде и снимков материал как се сваля гнездото на запалката. Аз успях да го раглобя, но лампичката е запоена и сега ще трябва да я побългаря малко. Успех на всички и безаварийно!
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
gigeneca написа:Този проблем явно е повсеместен! Тук във форума мисля, че дори имаше някъде и снимков материал как се сваля гнездото на запалката. Аз успях да го раглобя, но лампичката е запоена и сега ще трябва да я побългаря малко. Успех на всички и безаварийно!
Преди няколко дена и аз смених тази лампичка и мога да кажа,че ваденето на запалката е доста по трудно от това да се запои новата крушка.Ето темата със снимките.