Проблем с ключа/патрона Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ключа/патрона Б5

Мнениеот ventostz » Сря 13 юни 2012 17:50

Здравейте колеги. Днес колата ми направи гаден проблем - влизам в колата вкарвам ключа, помъчих се да завъртя, но не ставаше, все едно съм с друг ключ, въобще не можах да дам на контакт. И друг път ми се е случвало да запъва леко, но след като го размърдам малко ключа и се завърташе. Сега обаче... няколко минути се мъчих и не ставаше. Проблема е, че имам само един ключ. Дали в него е проблема, и след направата на нов ще се оправи проблема, или ще да е по-лошото - патрона? Ключар дали ще може да ми помогне или..? Дайте някаква идея, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем. Колата е Б5 АФН, въпреки че едва ли има някакво значение дали е дизел или бензин.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ключа/патрона Б5

Мнениеот ventostz » Сря 13 юни 2012 20:39

Колеги втори опит - същата история, даже се зачудих дали да не си хвана такси, след като известно време не можех да я запаля след работа. Сега установих, че един път ключът завърти ли се, и после се върти свободно, докато не го извадя. След това е същата мъка докато успея да го завъртя отново. Никой ли не се е сблъсквал с нещо подобно?

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Сря 13 юни 2012 20:54

Колега по-добре да ти го види ключар!Според мен е третата част на патрона-клемореда.При мен се беше счупила средната част-при което не можеш да запалиш въобще!

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Чет 14 юни 2012 7:38

колега аз го имам същия проблем и най вероятно ще се окаже боша. сега карам с един ключ на контакт без да го вадя и с друг отключвам колата. смятам тези дни да го разглобя и да видя какъв е проблема ако имам резултат ще пиша.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventostz » Чет 14 юни 2012 8:37

golfgt4 написа:колега аз го имам същия проблем и най вероятно ще се окаже боша. сега карам с един ключ на контакт без да го вадя и с друг отключвам колата. смятам тези дни да го разглобя и да видя какъв е проблема ако имам резултат ще пиша.

Какво имаш предвид под "боша" колега?

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Чет 14 юни 2012 12:01

Винаги ми е било странно названието "бош" за клемореда.
Иначе при мен Г3 се беше получило такова нещо и се оказа от клемореда.
Иначе дали е клеморед или патрон ще разбереш едва когато ги разединиш, не съм сигурен как е при Б5 но сигурно са 2 отделни неща. Тогава ще видиш кое се върти и кое не и кое е за смяна/ремонт.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Чет 14 юни 2012 14:46

При мен беше клеморедът - имах проблем,че ключът не се завъртаще плавно а със запъваше на едно място. След смяна на прословутия му клеморед се оправиха нещата.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Чет 14 юни 2012 18:36

Колега бош-се казва патрона на мотор ЧЗ като ключа се натиска и така се дава на контакт.Патрона на Г-4 пасат е от три части.Първата дето влиза ключа е имобилайзера който се вади малко трудно средна част която завършва с малък език който понякога се чупи-както беше при мен и третата клемореда който се запъва.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventostz » Чет 14 юни 2012 20:09

имаше някаква защита счупена при мен, от това беше проблема. срещу скромната сума от 40 лева днес ми го оправиха

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Пет 15 юни 2012 8:32

aliyatin.com написа:Колега бош-се казва патрона на мотор ЧЗ като ключа се натиска и така се дава на контакт.Патрона на Г-4 пасат е от три части.Първата дето влиза ключа е имобилайзера който се вади малко трудно средна част която завършва с малък език който понякога се чупи-както беше при мен и третата клемореда който се запъва.

колеги форума има за цел да си помагаме едни на други а не да спамим и да се правим на разбирачи, кое как се казва и т.н. ще го наричам както на мен ми е удобно. Можете да помагате и без да изпадате в излишни коментари. благодаря ви

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Пон 18 юни 2012 8:51

клемореда и добре. някой да каже как се сваля имобилайзера.кабела го откачих но не могада сваля имобилайзера. на щипки ли е, че ме е страх да го напъна. вече счупих едно болче на долния декоративен капак

Върни се в “Passat”