Тези чистачки ме побъркват...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тези чистачки ме побъркват...

Мнениеот blackpearl » Пет 01 сеп 2006 0:23

Та значи колеги няма ден и ситуация, когато това да не ми се случи. Влизам сутрин/следобед/вечер слагам си ключа на стартера и завъртам на контакт. В този момент помпичката започва да работи и да ми пръска по стъклото+чистачките. Както и да е, спирам го като бутам леко лостчето
назад. Тоест аз вече не го бутан, а го ТИКАМ, за да престане, този период с бутането го минах. Та спира тая простотия, паля колата и от вибрациите пак се пуска. Така, аз съм стигнал до следните изводи, че това се получава само от вибрации, примерно като мина през дупка, карам по паваж или неравен път няма начин просто да не почне да пръска помпата и да се включат чистачките. Алармата ми е с вграден имобилайзер и като дам на контакт тогава се включва помпата, но за да отключа таблото трябва да натисна дистанционното. Както и да е, това няма много значение споед мен. Мисълта ми е следната. Преди няколко месеца смених левият механизъм за мигачите+дългите. Струваше ми към 90 лева оригинално. Само че знам, че десният механизъм е доста по-сложен и маи доста по-скъп. Преди да купувам нов, дайте идеи или пък на някой да ми се е случвало същото? Някой знае ли колко струва този механизм? Аз мисля, че Не подлежи на ремот щото е лесно да се стигне до извода, че ако проблемът е в механизма(почти съм сигурен) то трябва да си купя нов. Благодаря

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 01 сеп 2006 1:43

Може и релето да е.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 01 сеп 2006 4:02

Имах го абсолютно същия проблем. Маха се кормилото, свяля се лостчето, изтъркала се е една пластмаса. Аз бях писал точно как съседа ми го оправи това, работата е тънка , ама не е трудно. Идеята беше, че като се изтърка тази пластмаса , започват постоянно да контактуват едни пластинки. Та този мой съсед с едно ножче - макетно, отряза около 1мм от другата страна където се подпира лостчето, така че се възстанови равновесието. Така го обяснявам малко описателно , ама аз само гледах и ходех за бира ;-). Мисля че всеки "майстор" дето си има хабер от жичаджийство би ти помогнал , другият начин е разбира се ново лостче.

Ето и моята тема за чистачките:
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... sc&start=0

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 01 сеп 2006 11:34

тръба написа:Може и релето да е.
Размислих.Не е релето.Със сигурност е лостчето.Късмет!

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Пет 01 сеп 2006 11:46

Златни сте, мерси много, а сега трябва да открия подходящия човек, за да го оправим. Благодаря много, сигурен съм, че това е проблемът!

Върни се в “Passat”