Автоматик?
Автоматик?
Какво ще кажете за автоматичните скорости? Интересува ме откъм поддръжка и възможни проблеми/разходи доколко са надеждни (за кола 91-93 година).
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с такава кола Пасат автоматик 1991г комби. Карам я от около 1г и 1месец. До момента веднъж и смених масло, гарнитура и филтър /около 115-120 лв всичко/ и веднъж леко беше протекла и ми смениха едно гумено уплътнение /50 лв/. Това са разходите ми по нея до момента. Минъл съм към 15 000 км. Голямо удобство е но малко се мъчи двигателя над 130-140 км/ч понеже нали е 4 степенна автоматична и малко трябва да внимаваш като изпреварваш със скорости над 80 км/ч, бавно ускорява. Голямо удобство е но ако нещо се скапе ремонта излиза златен. Като я сменям за в бъдеще колата много ще се замисля преди да купя пак автоматик. Но ако е читава цялата кола като цяло и най вече с добре поддържана скоростна кутия и цената те устройва ...взимай я.
А и разхода е малко по висок. На газ при мен ми дава градско лято 14-15, зима 17-18, на дълъг път -7,8,9 в зависимост как и къде карам.
А и разхода е малко по висок. На газ при мен ми дава градско лято 14-15, зима 17-18, на дълъг път -7,8,9 в зависимост как и къде карам.
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
alien1 написа:... но малко се мъчи двигателя над 130-140 км/ч понеже нали е 4 степенна автоматична и малко трябва да внимаваш като изпреварваш със скорости над 80 км/ч, бавно ускорява...
Затова трябва да ти е поне 115 к.с. (ако е пасат). Моя е 136 к.с. и нямам такива проблеми.
Ако нещо не съм се объркал по ЕТОС скоростната кутия струва 2500 ойро

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Гледаи сега колега... аз по скоро ще споделя нещо, което е принципно отколкото за VW автоматик.... значи за града тази чудесия е супер...седиш си с телефон ( кафе) в ръка и си караш ... светофари и задръствания малко те болят
Обаче... заради загубите в нея горенето доколкото знам е с поне 7 - 12 % по голямо от такава с ръчни скорости и през зимата е страшно..... не може да потеглиш на "полусъединител" на 2 ра .....защото няма такъв.... ако забоксуваш ( моята беше мерцедес с задно
) просто забрави да тръгнеш току така.... пак заради проклетата кутия за да мине на по вискока предавка задължително минава през всичките и още на 1 ва почва да рови
иначе как ли не сме я товарили - няма какво да се счупи
като не може да "дигне" си седи на по ниска скорост и драпа .... така че според мен автоматика си е малко скапана работа .. а и както някои каза за изпревяарването автоматика иска як мотор та да може да ги изреди скоростите набързо иначе не е ясно какво ще й хрумне на кутията Успех 

иначе как ли не сме я товарили - няма какво да се счупи

- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
juve написа:...
Баце, тва за тръгването зимата въобще не съм съгласен, щото преди да си взема амтоматика много ме плашеха с това тегаво тръгване, ама досега така и не разбрах какво имат предвид. Да не говорим, че ако имаш желание така да тръгваш можеш да вкараш и втора, че и трета. Автоматикът няма само Р, D и R.
За изпреварването вече казах.
- juve
Баце, тва за тръгването зимата въобще не съм съгласен,
баце изкаш да кажеш, че можеш да включиш на автоматика директно 3 та и тои веднага включва на 3 та така ли ?

п.с Ти може да включиш и 16 та ако имаш , ама това не значи , че кутията ти включва веднага на 16 та ..... освен ако твоята може тогава сорри

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
да се изкажа и аз неподготвен,които кара по много всекидневно ште предпо4ете автоматика,вярно вдига разхода с малко на градско но не е болка за умиране;от двамесеца съм с автоматик и не ми се сяда на другата кола с ръ4ните скорости;забелязах даже 4е с автоматика се изрязвам по бързо но при мен е типтроник;които е карал с автоматик после пак търси такава кола- зашто ли?и принципно авт. кутия е по здрава от нормалната,ако не те4е масло и така нататък;и двата типа кутии си имат предимства и недостатъци;наи добре пробваи нешто с автомат и тогава решаваи;успех
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не ти трябва автоматик. Чу цените- 1000-3000 лв за ремонт. Ако трябва да си купуваш нов, по добре смени колата. Не се знае в кво състояние ще го вземеш и т.н.Дава по висок разход. За българските условия , няма смисъл да се по американчваме.
Освен ако не караш 90% градско( то едно градско е напоследък , с каруца се движиш по бързо,затова избягвам ) , тогава наистина е по удобно, иначе не би си заслужавало.
Освен ако не караш 90% градско( то едно градско е напоследък , с каруца се движиш по бързо,затова избягвам ) , тогава наистина е по удобно, иначе не би си заслужавало.
- juve
[quote]че ти като не си можел зимата да тръгваш с автоматика не значи, че другите не могат Laughing .[/quote}
ще го приема, че не си искал да се заяждаш
Само ме развеселява факта, че никога не си карал автоматик със "задно" .... тогава ще видя кой може и не може
( може да си карал де, ама през лятото, а когато работата опре до непочистен или заледен път много поздрави от мене:)
Успех
ще го приема, че не си искал да се заяждаш

( може да си карал де, ама през лятото, а когато работата опре до непочистен или заледен път много поздрави от мене:)
Успех

- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Глей са колега Юве. Малко засрахме темата на човека с нашие глупости, но той е писал - VW, раздела е пасат. Така че е малко вероятно зимата да му се случи това, с което го плашиш, а колегата като иска съвет за пасат е малко тъпо да му обясняваш кво било на мерцедеса при положение, че при пасата е обратното.
ПП
Поздравления за това, че можеш да караш кола със задно
ПП
Поздравления за това, че можеш да караш кола със задно

- juve
Малко засрахме темата на човека с нашие глупости, но той е писал - VW, раздела е пасат.
За това си прав направо я оцапахме.....