Автоматик?

Техническа и сервизна информация за Passat
Zax
Автомобил:
Двигател:

Автоматик?

Мнениеот Zax » Пон 18 сеп 2006 14:29

Какво ще кажете за автоматичните скорости? Интересува ме откъм поддръжка и възможни проблеми/разходи доколко са надеждни (за кола 91-93 година).

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пон 18 сеп 2006 15:54

Аз съм с такава кола Пасат автоматик 1991г комби. Карам я от около 1г и 1месец. До момента веднъж и смених масло, гарнитура и филтър /около 115-120 лв всичко/ и веднъж леко беше протекла и ми смениха едно гумено уплътнение /50 лв/. Това са разходите ми по нея до момента. Минъл съм към 15 000 км. Голямо удобство е но малко се мъчи двигателя над 130-140 км/ч понеже нали е 4 степенна автоматична и малко трябва да внимаваш като изпреварваш със скорости над 80 км/ч, бавно ускорява. Голямо удобство е но ако нещо се скапе ремонта излиза златен. Като я сменям за в бъдеще колата много ще се замисля преди да купя пак автоматик. Но ако е читава цялата кола като цяло и най вече с добре поддържана скоростна кутия и цената те устройва ...взимай я.
А и разхода е малко по висок. На газ при мен ми дава градско лято 14-15, зима 17-18, на дълъг път -7,8,9 в зависимост как и къде карам.

Zax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zax » Пон 18 сеп 2006 16:30

Колко ли струва цялата скоростна кутия при смяна в най-лошия случай?

На няколко такива пасата попадам и си мисля, че автоматика е по-скоро недостатък. Не че е лошо, но от гледна точка на търговеца хората я гледат със съмнение и по-трудно се решават да я купят.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пон 18 сеп 2006 16:39

Един сериозен ремонт си отива между 1000-3000лв с нови части. А втора употреба трудно ще се намери същата. Скъпо си струва, ама ако се пази и се поддържа добре няма проблеми. Аз съм виждал 20годишен мерцедес в отвратително състояние/ лошо гледан/, ама автоматик и си е в движение.[/b]

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пон 18 сеп 2006 16:40

alien1 написа:... но малко се мъчи двигателя над 130-140 км/ч понеже нали е 4 степенна автоматична и малко трябва да внимаваш като изпреварваш със скорости над 80 км/ч, бавно ускорява...

Затова трябва да ти е поне 115 к.с. (ако е пасат). Моя е 136 к.с. и нямам такива проблеми.

Ако нещо не съм се объркал по ЕТОС скоростната кутия струва 2500 ойро :shock

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 18 сеп 2006 18:48

Гледаи сега колега... аз по скоро ще споделя нещо, което е принципно отколкото за VW автоматик.... значи за града тази чудесия е супер...седиш си с телефон ( кафе) в ръка и си караш ... светофари и задръствания малко те болят :) Обаче... заради загубите в нея горенето доколкото знам е с поне 7 - 12 % по голямо от такава с ръчни скорости и през зимата е страшно..... не може да потеглиш на "полусъединител" на 2 ра .....защото няма такъв.... ако забоксуваш ( моята беше мерцедес с задно :( ) просто забрави да тръгнеш току така.... пак заради проклетата кутия за да мине на по вискока предавка задължително минава през всичките и още на 1 ва почва да рови :(
иначе как ли не сме я товарили - няма какво да се счупи :) като не може да "дигне" си седи на по ниска скорост и драпа .... така че според мен автоматика си е малко скапана работа .. а и както някои каза за изпревяарването автоматика иска як мотор та да може да ги изреди скоростите набързо иначе не е ясно какво ще й хрумне на кутията Успех :)

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пон 18 сеп 2006 19:20

juve написа:...

Баце, тва за тръгването зимата въобще не съм съгласен, щото преди да си взема амтоматика много ме плашеха с това тегаво тръгване, ама досега така и не разбрах какво имат предвид. Да не говорим, че ако имаш желание така да тръгваш можеш да вкараш и втора, че и трета. Автоматикът няма само Р, D и R.
За изпреварването вече казах.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 18 сеп 2006 20:09

Баце, тва за тръгването зимата въобще не съм съгласен,

баце изкаш да кажеш, че можеш да включиш на автоматика директно 3 та и тои веднага включва на 3 та така ли ? :lol: :lol: :lol: може би на твоя е можело ама на моя не може, зашото кутията му беше така устроена , че не може да премине на по висока без да мине през по ниските ( сигурно е била специална поръчка) :wink: а за тръгването специално съм писал че е със задно предаване т.е двигателя не тежи на движещите колела
п.с Ти може да включиш и 16 та ако имаш , ама това не значи , че кутията ти включва веднага на 16 та ..... освен ако твоята може тогава сорри :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 18 сеп 2006 22:09

да се изкажа и аз неподготвен,които кара по много всекидневно ште предпо4ете автоматика,вярно вдига разхода с малко на градско но не е болка за умиране;от двамесеца съм с автоматик и не ми се сяда на другата кола с ръ4ните скорости;забелязах даже 4е с автоматика се изрязвам по бързо но при мен е типтроник;които е карал с автоматик после пак търси такава кола- зашто ли?и принципно авт. кутия е по здрава от нормалната,ако не те4е масло и така нататък;и двата типа кутии си имат предимства и недостатъци;наи добре пробваи нешто с автомат и тогава решаваи;успех

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 19 сеп 2006 8:15

juve написа: ...

Не съм искал да се заяждам, а от тона ти разбирам че така си ме разбрал. Исках да кажа, че ти като не си можел зимата да тръгваш с автоматика не значи, че другите не могат :lol: .

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Вто 19 сеп 2006 8:33

Не ти трябва автоматик. Чу цените- 1000-3000 лв за ремонт. Ако трябва да си купуваш нов, по добре смени колата. Не се знае в кво състояние ще го вземеш и т.н.Дава по висок разход. За българските условия , няма смисъл да се по американчваме.
Освен ако не караш 90% градско( то едно градско е напоследък , с каруца се движиш по бързо,затова избягвам ) , тогава наистина е по удобно, иначе не би си заслужавало.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 19 сеп 2006 12:02

според мен колега, кола над 10г автоматик, ако я купиш е твоя до живот....няма продаване после....а не дай си боже да се случи нещо с кутията.....по-добре си вземи с механични скорости

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 19 сеп 2006 18:41

[quote]че ти като не си можел зимата да тръгваш с автоматика не значи, че другите не могат Laughing .[/quote}
ще го приема, че не си искал да се заяждаш :wink: Само ме развеселява факта, че никога не си карал автоматик със "задно" .... тогава ще видя кой може и не може :)
( може да си карал де, ама през лятото, а когато работата опре до непочистен или заледен път много поздрави от мене:)
Успех :lol:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 19 сеп 2006 19:49

Глей са колега Юве. Малко засрахме темата на човека с нашие глупости, но той е писал - VW, раздела е пасат. Така че е малко вероятно зимата да му се случи това, с което го плашиш, а колегата като иска съвет за пасат е малко тъпо да му обясняваш кво било на мерцедеса при положение, че при пасата е обратното.

ПП
Поздравления за това, че можеш да караш кола със задно :lol:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 19 сеп 2006 21:00

Малко засрахме темата на човека с нашие глупости, но той е писал - VW, раздела е пасат.

За това си прав направо я оцапахме..... :oops: Аз не съм карал автоматик с предно :oops: но предполагах, че ще е нещо подобно, макар и редуцирано от тежеста на двигателя.... както и да е ... ако реши да си вземе - нека кара и пее :) както и другите , дето не сме с автоматици :)

Върни се в “Passat”