крива джанта
крива джанта
Здравейте,днес забелязах,че една от джантите ми е крива на 2-3 места.Възможно ли е при смяна на гума да ми я изкривят,защото днес сложих летните гуми.Може и аз да не съм забелязал преди ,че е крива,незнам.Въпроса ми е как е по-добре да я изправят - ръчно или машинно и да препоръчате някоя гумаджийница.Джантата е 15 цола стоманена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: крива джанта
Ръчнo малко трудно ще ти я изправят... иначе ако са много некадърни ,което неми се вярват чак толкова,че да я изкривят при смяната на гумаta.. Най-верояно си ударил някоя дупка.. железните джанти са много меки и лесно се кривят 

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
много зависи колко е крива и къде.
аз ги изправям ръчно ,но си има граница на повредите(кривините)при ръчно изправяне.
ако може да стане на ръка при мен е безплатно(плаща се само демонтажа и баланса- 3-4лв.)
аз ги изправям ръчно ,но си има граница на повредите(кривините)при ръчно изправяне.
ако може да стане на ръка при мен е безплатно(плаща се само демонтажа и баланса- 3-4лв.)
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е при смяна на гума да забележат, че е крива и да те предупредят за това, защото ще има проблеми с баланса. Не виждам как могат да я изкривят при смяна на гуми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако решиш пробвай това: viewtopic.php?f=13&t=138952. Аз съм ходил при момчето и мога да потвърдя положителното мнение за него, усшех. 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш предвид подбит борд на джантата или примерно че е усукана ?
В първия случай поне при мен използваха един по-тежичък чук и готово.
Аз също съм на мнение че току така при смяна няма как да ти я изкривят. Ако са я изкривили те май няма как да й направят баланс.
По-скоро си срещнал дупка или бордюр при паркиране.
В първия случай поне при мен използваха един по-тежичък чук и готово.
Аз също съм на мнение че току така при смяна няма как да ти я изкривят. Ако са я изкривили те май няма как да й направят баланс.
По-скоро си срещнал дупка или бордюр при паркиране.
благодаря за мненията колеги,но днес реших да погледна резервната гума.джантата се оказа чисто нова,даже и гумата е нова-радиал,но е само една, просто ще ги сменя и ще си реша проблема.