Re: ABS и ASR + удивителна примигвават - ABS,модул цена????

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 14 апр 2011 15:19

Здравейте колеги въпроса ми е следния

Вчера и днес доста вали..
Че случи се вчера и днес на няколко пъти (около 4-5) сигналните лампи на ASR , ABS и Червената удивителна да примигнат 3 пъти и 3 пъти пищи,при натискане на спирачките (когато убивам скоростта) след което всичко си угасва на таблото.
Няма проблем със спирачките, спирачната течност си е на ниво,Антифриза също не е мръднал т.е. всичко си е оки по колата..
Колата е пасат Б5 , 1,9ТДИ , п.д., 115к.с.,1999г.,ръчни скорости, има блокаж на деференциала поне така знам (ASR-ра)
От какво може да се получи това ,нормално ли е ?
Споменаха ми ,че вероятно се включва блокажа на деференцилата ,заради локвите и мокрото време и за това прави това..
Моля за мнения..

Последна промяна от Marto_VN на Пет 15 апр 2011 13:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS и ASR + удивителна примигват 3 пъти и пищи пасат Б5 ?

Мнениеот wiseman » Чет 14 апр 2011 16:11

Здравей, и на мен като ми превъртяха гумите един път (лед) ми стана така, най-вероятно ти се включва аср-а.
пасат 116 ПД 2000 г.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 14 апр 2011 16:42

сега пък като покарах малко в дъжда, пак примигна по същия начин и 3 звука, но след това (!) и ABS, останаха да светят , като (!) премигваше а ABS светеше постоянно, така около 2 минути, след това (!) и ABS угаснаха , а светна ASR-постоянно.Прибрах се изгасих колата , давам на контакт и вече нищо не свети...

май , не е това което са ми казали, предполагам...
Все си мисля ,че нещо се мокри я кабел и датчик, поне така мисля ,защото ако е прецакан би трябвало да свети постоянно..

Някакви идеи ???

Потребителски аватар
KORANDE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KORANDE » Чет 14 апр 2011 17:16

според мен ти пръска вода на датчика и нещо се шашка.ако не си ги чистил-време е,и на мен така ми светва АСР-а само като настъпвам повече на педала,с едно почистване свети по рядко :mrgreen: ,като го извадих имаше ръжда по него и т.н. :wink:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 14 апр 2011 21:32

мерси колега за мнението и аз си мисля че е подобна дивотия, защото ми прави номера само зимата , като се поразтопи, когато вали дъжд или когато мина през автомивката , и винаги си гаснат сами, само че тоя път беше включен и (!) , че затова се шашкам ;)
Би трябвало ако е нещо прецакано да свети посотянно, но знам ли и затова викам да ви питам препатилите :)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 14 апр 2011 21:58

Забравих нещичко... малко е тъпо ама ...
Ще видя утре дали ще има полза.
Днес след като писах пред-последното съобщение тука , излязох - викам си да развия едната клема на акумулатора ,да изчисти ако са натрупани грешки... и какво да видя, едната клема съвсееем леко се разхлабила, допира се , но като развивах гайката се разви почти на ръка, че да не би да прави тея мизерии ако моментно се размърдва клемата , акумулатора ми по принцип леко се поклаща не е хванат много добре, ако ви кажа как селски съм го заклинил :D :D :D с парче фибран :lol: , ама не се събира много добре в леглото и от едната страна седи над него, просто нямаше как малко е по - голям ама го взех с 50 лв. по малко и затова така :)

че може ли от това да ми дава грешка , ако се размърдва клемата , защото четох по другите теми, че ако падне акумулатора , пак прави мизерии , че това преполагам е нещо подобно на "токово ударче"...

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 15 апр 2011 13:32

бах мам..му
лошо "гошо"
грешка в ABS модула...
днес ходих на Ваг-Ком..

Може ли някой да каже ориентировъчна цена на ABS модула и компютъра към него, заедно с програмирането му..
или поне да даде сайт където пише , неможах да намеря нищо в нета , има разни магазини , но аз ли не търся където трябва незнам...

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пет 15 апр 2011 14:05

Колега, търси си само електрониката, не ти трябва да сменяш всичко.
А каква е грешката?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 16 апр 2011 16:42

няма да сменям всичко , помпата си остава.. комплекта АБС модула за 800-900 лева добре ли е като цена нов?
Нещо от тоя род ще е в разлика от няколко лева по между 800 и 900 само трявба да се види точно номера и тогава ще разбера точно..
От днес това взе постоянно да свети (!) и ABS-са.. нямам и ASR , явно се е скофтило окончателно..ASR-ра дори не свети когато дам на контакт преди за запаля -все едно го няма... Абе гадничко си е без ABS "кошницата" бая тежи и се усеща..

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Съб 16 апр 2011 18:08

Здрасти Колега писах ти вече Л.С. къде отстраних моя проблем,които беше 1:1 с твоя АБС. Нищо не ти косва да провериш,при момчето къде ти препоръчах преди да се набутваш 800-900 кинта за нов блок.... :да:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 16 апр 2011 20:08

Ако е като на Ауди 2.5тди 99" Bosh електроникан се скъсват едни крачета в електрониката!Трябва да се запоят,но не при кого да е.Всичко вътре е в едно като желе,и знам че ги припояват за около 100-тина лева!
Ходи само при човек който е оправил вече абс модул!Този мой приятел ходи на произволно място,запоиха му само няколко крачета (тънки са като косъм и сякаш са позлатени).Та спря да му пищи,и аср-а не проработи.Като отиде на друг майстор се разбра,че предният е ос**л пеизажа!Та си намери цял абс втора употреба за около 230-250лв.Никакво програмиране или чистене на грешки,сложиха го и си заработи! :да:
Незнам доколко са еднакви,обиколи по моргите и си намери втора употреба.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 16 апр 2011 20:53

Знам ,че може да се оправя и може втора употреба , даже мога да намеря точно от пасат като моя , но не знам какво му е дереждето и до кога ще изкара и ще каже "прас" или оправения да се прецака ,защото и това се случва, може да дам 200-300 и след 1-2 месеца да се налага или да сменям или да поправям , не ми се ъврши двойна работа, просто искам да сложа нов , защото колата не я карам само аз и искам всичко да е оки, все пак е кара любовта ми :) и не искам нещо да се случи ако тя е на волана , само заради това искам да е нов, ако е за мен , ще я карам и така , но нося отговорност.. и за друг. Просто ме интересува като за нов добре ли е тая цена.
А след смяна турбото с чисто ново просто вече "претръпнах" от цени :) такива са какво да правя като съм се хванал на хорото...

А между другото ABS-са ме е спасявал 2 пъти от яки удари, заради идиоти, дето отнемат предимство...

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 17 апр 2011 7:49

Има и вариянт за рециклиране,отвори в ебай (условието е да не е разкапсулована електрониката).100Е струва,но нали ти казвам трябва никой да не е отварял!

Върни се в “Passat”