Предни спирачни дискове и накладки
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
Предни спирачни дискове и накладки
Здравеите!Колеги смених на пасата предните накладки и дискове с нови на TRW.Но от тогава вече около 2500 километра постоянно се чува едно стържене от към предните колела сякаш накладките постоянно опират в спирачните дискове.Много ми е странно как за 2500 километра не са си направили място,гледам ги че не са се разлепили ,може би спирачният цилиндър не връща добре накладките.Притеснява ме може ли да доведе това до някаква сериозна повреда ,например феродото на накладките да прегори или нещо друго . Става въпрос за пасат B4 с ABS.Моля за съвет и ви благодаря предварително за отговорите!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Предни спирачни дискове и накладки
Принципно при дисковите спирачки винаги има леко допиране накладки-диск, за разлика от барабанните.
Провери внимателно дали дисковете и апаратите са горещи, след като си карал известно време без да натискаш продължително и силно спирачки. Най-добре на участък, на който можеш да спреш без или с минимално спирачно усилие. Нормално е само да са топли.
Ако са горещи напълно е възможно да задържа спирачен цилиндър, а също и водачите в супортите. Здрави ли са гумичките на водачите? Имаше ли ръб или неравности на супортите, там където лягат накладките?
Все пак според мен въпросният звук е от самите накладки, въпрос на качество.
Провери внимателно дали дисковете и апаратите са горещи, след като си карал известно време без да натискаш продължително и силно спирачки. Най-добре на участък, на който можеш да спреш без или с минимално спирачно усилие. Нормално е само да са топли.
Ако са горещи напълно е възможно да задържа спирачен цилиндър, а също и водачите в супортите. Здрави ли са гумичките на водачите? Имаше ли ръб или неравности на супортите, там където лягат накладките?
Все пак според мен въпросният звук е от самите накладки, въпрос на качество.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: Предни спирачни дискове и накладки
TRW начи по голям боклук не съм срещал. Ама мани това,ама и скъп боклук.
Ем ги и продавах, когато бях системата, и ем били за вграждане и незнам си какво.
Внася ги Тех-ко. Същите симптоми като при теб. Нови дискове и накладки.
Аз ги изтраях 1000км. Надраха яко дисковете и добре, че се занимавах с това, че ми ги смениха по гаранация и дискове и накладки. Пълни са със стружки, техната мама.
Твърди и като спираш по дълго замирисват веднага. Егати боклуците. И не съм първия.
Ем ги и продавах, когато бях системата, и ем били за вграждане и незнам си какво.
Внася ги Тех-ко. Същите симптоми като при теб. Нови дискове и накладки.
Аз ги изтраях 1000км. Надраха яко дисковете и добре, че се занимавах с това, че ми ги смениха по гаранация и дискове и накладки. Пълни са със стружки, техната мама.
Твърди и като спираш по дълго замирисват веднага. Егати боклуците. И не съм първия.