Датчик темп. охлад. течност+не палене B5 ADR

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
theroadtozion
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Датчик темп. охлад. течност+не палене B5 ADR

Мнениеот theroadtozion » Чет 21 апр 2011 16:03

Колеги,
значи колата е Passat B5 1997г 1,8i ADR и до сега ми се е случвало 4 пъти просто отказва да пали, и това след кратко каране, гася я, и като тръгна пак да паля-не ще. Стартера върти, но не пали. Първия път запали със напомпване на педала на газта, 2рия със сипване на бензин във маркучето което влиза във дросела,а 3тия и 4тия нищо от това не помогна и запали само с бутане.Иначе след тва като си запали,после като я угася и пробвам пак да запаля и си пали. Но ми се струва че в началото малко се дави.
Закачихме я на VAG-COM и ми изкара следните грешки
Изображение
след изчистване на грешките и сканиране за грешки отново остана само една. А иначе стрелката на температурата на таблото си работи.
Изображение
Купих този датчик за температура на охладителната течност
Изображение
Въпросите ми са:
1 Къде седи тоя датчик, че нещо не можахме да го намерим? (ако може и някой да покаже снимка,ще е перфектно)
2 Възможно ли е тва с непаленето да е от него, и ако не е, според вас от какво може да е?
Благодаря предварително

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик темп. охлад. течност+не палене B5 ADR

Мнениеот vladobg78 » Чет 21 апр 2011 17:53

Колега карам пасат със същия двигател.И при мен сутрин пък трудно палеще, но после като загрееше нямаше проблеми. Та смених го - май стружаше около 50 кинта и се оправиха нещата.Тая пущина седи откъм задната част на двигателя, пред акумулатора но на двигателя. Изчаква се да охлади мотора, развива се и се завива новия. След това пак се нахлузва кабела на крачетата и готово. Не помня дали с еналагаше обезвъздушаване на системата. Май да.

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Re: Датчик темп. охлад. течност+не палене B5 ADR

Мнениеот offside » Пет 22 апр 2011 14:31

Точно на мястото което описа колегата по-горе се намира въпросния датчик, аз сменях целия тройник там и ми се разказа играта (трябваше да се разглоби половината кола, ам това друга тема), колата сама си се обезвъздуши, предполагам и при смяната на самият датчик няма да има проблем с въздух после :)
Поздрави и успех!

Върни се в “Passat”