Пасат б5.5 странно "ТУПкане" при тръгване или превключване
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б5.5 странно "ТУПкане" при тръгване или превключване
Колеги, от 2-3 дни усещам странно ТУПкане,когато потеглям на заден ход.Получава се докато отпускам съединителя плавно и все едно изведнъж съм го пуснал.Има го и при включване на 2-ра предавка от 3-та или от празен ход(дори и с междинна газ).На приятелката ми на бмв-то го имаше същия шум и се оказа тампон на диференциала.Някакви предложения?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странно "ТУПкане" при тръгване или превключване-Пасат б5.5
Същите симптоми имам-но при потегляне на първа.Други странни шумове или вибрации нямам.Не се чуват никакви метални шумове откъм маховика при натискане-отпускане на съединителя-а само ГЛУХОТО ТУПКАНЕ при спокойно потеглане на първа,при рязко потегляна няма.При намаляване на скорост до 1000об претрисане нямам.
Аз си го обяснявам с омекване на пружините в маховика.Колеги това начален стадий на ОТИВАЩ СИ МАХОВИК ли е?
Нека по-знаещите да кажат.

Аз си го обяснявам с омекване на пружините в маховика.Колеги това начален стадий на ОТИВАЩ СИ МАХОВИК ли е?
Нека по-знаещите да кажат.

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
На мен симптомите ми приличат като на заминал тампон на ДВГ. от към скоростите...
-
- Автомобил:
- Двигател:
yoan4o написа:На мен симптомите ми приличат като на заминал тампон на ДВГ. от към скоростите...
Дано си прав и в моя случай

- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Явно трябва да се погледне от разбиращ човек.
П.С.Предно каре като се разбие почва на завой да щрака,а задно като се развали издава ли шум,при положение че не завива?
П.С.Предно каре като се разбие почва на завой да щрака,а задно като се развали издава ли шум,при положение че не завива?
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ходих на майстор-каза кутия на заден диференциал-от там идвало.Зъбците вътре се били разбили.Намерих от Ауди А4(350 лева)ставало също.
Между другото видях, че при потегляне назад задно дясно колело(от там идва шума)не тръгва плавно а като че ли му се бие един шут и тогава тръгва т.е. изведнъж подскача и тогава се чува шума като удряне на желязо в желязо
....
Днес при опит за потегляне в наклон с повече газ колата направи туп и почна да се форсира без да движи....откачи/случи се полуоската на задно нясно колело откъм диференциала...утре предстои разглабяне и ремонт...
Някои има ли представа вътрешното каре продава ли се отделно или с цялата полуоска?
Между другото видях, че при потегляне назад задно дясно колело(от там идва шума)не тръгва плавно а като че ли му се бие един шут и тогава тръгва т.е. изведнъж подскача и тогава се чува шума като удряне на желязо в желязо

....

Днес при опит за потегляне в наклон с повече газ колата направи туп и почна да се форсира без да движи....откачи/случи се полуоската на задно нясно колело откъм диференциала...утре предстои разглабяне и ремонт...

Някои има ли представа вътрешното каре продава ли се отделно или с цялата полуоска?
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих ново каре и полуоска.Бяха се изяли шлиците...
- Крисчън
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Здравейте, съфорумници. Да изтупам от прахта малко темата. Имам следният проблем на моят пасат 5.5 АВФ 1.9 ТДИ
Като карам автомобила известно време и като позагрее до оптимална работна температура има следното нещо - когато спра на място и натисна съединителя и тръгна да включвам скорост се чува еднократно тупване, все едно нещо се удря някъде отдолу. Най-интересното е че това го има само когато съм спрял, а в движение като съм го няма. Също така, го има като мръдна лоста към трета без да съм натиснал съединителя само като обера празния ход и се чува "тупп"
Лостът на скоростите осезаемо се мести при подаване на газ в движение, като са ми казвали че тампонът на скоростите ми не е ок
Също така наскоро смених съединител и маховик, та тях ги изключвам
Евентуално , възможно ли е това еднократно потупване при включване на скорост да е от този тампон долу, който го бяха тествали на място с ръчна и подаване на газ на скорост. Проблем със скоростите нямам, влизат си перфектно и с вървежа също
П.с. този проблем го имам отпреди да сменя съединителя с маховика
Като карам автомобила известно време и като позагрее до оптимална работна температура има следното нещо - когато спра на място и натисна съединителя и тръгна да включвам скорост се чува еднократно тупване, все едно нещо се удря някъде отдолу. Най-интересното е че това го има само когато съм спрял, а в движение като съм го няма. Също така, го има като мръдна лоста към трета без да съм натиснал съединителя само като обера празния ход и се чува "тупп"
Лостът на скоростите осезаемо се мести при подаване на газ в движение, като са ми казвали че тампонът на скоростите ми не е ок
Също така наскоро смених съединител и маховик, та тях ги изключвам
Евентуално , възможно ли е това еднократно потупване при включване на скорост да е от този тампон долу, който го бяха тествали на място с ръчна и подаване на газ на скорост. Проблем със скоростите нямам, влизат си перфектно и с вървежа също
П.с. този проблем го имам отпреди да сменя съединителя с маховика
Последна промяна от Крисчън на Вто 23 май 2017 14:42, променено общо 1 път.
- Крисчън
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Някой да има идея евентуално дали е този пуст тампон или мойе да има нещо друго