Въпрос за гуми на Passat B3
- ПАЧО-80
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: AVG TDI 2000
Въпрос за гуми на Passat B3
Взех си гуми 195/65/15,та въпроса ми е,ще опират ли в амортесьорите/ще ги слагам задни/,джантите са borbet tipe H R15.Колата е пасат б3 комби 1991г 2е мотор.И още нещо сложих втулки за повдигане на задницата/28мм/.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Въпрос за гуми на Passat B3
Не знам от какъв зор си сложил гуми с такъв размер? Заводски не дават ли 185/60или65/14????
- ewipito
- Автомобил: VW PASSAT B3
- Двигател: RP 1988
Заводски са 185/65/R14
Широчината не е чак толко голям проблем, ама това че са R15 и 65 не е добре защото самата стъпка на гумата е увеличена и то мн. И километража няма да ти е верен ако сменяваш предните ше ти показва по малко. А и ще задира. Лошо си направил ама...
Широчината не е чак толко голям проблем, ама това че са R15 и 65 не е добре защото самата стъпка на гумата е увеличена и то мн. И километража няма да ти е верен ако сменяваш предните ше ти показва по малко. А и ще задира. Лошо си направил ама...

- ПАЧО-80
Ето сега снимах разстоюнието между гумата и калника,вижда се и амортесьора.Да не задира в чашката на амортесьора като седнат двама души отзад?
.Сега съм с гуми 195/50/15

- ewipito
- Автомобил: VW PASSAT B3
- Двигател: RP 1988
Въхх, доста високо отзадее
Може и да нямаш проблеми

Може и да нямаш проблеми

- ПАЧО-80
А дано,утре ще видим ко ше стане като ги сменя.А за височината сложих втулки щото много висеше отзад,а сега е добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ПАЧО-80 написа:А дано,утре ще видим ко ше стане като ги сменя.А за височината сложих втулки щото много висеше отзад,а сега е добре.
Браво браво

Знаеш ли какъв проблем имах аз?

Карах си голфа със 120-130 по балкански път (черноочене-асеновград) и като влезнах в една плавна вдлъбнатина с 3-ма човека на задната седалка, гумите така яко изстъргаха на кланика, че колата в продължение на 5 мин. миришеше на гума

Пружините ще си останат меки колкото и фтулки да сложиш

Успех!
Ей страшни майсторя сте.Я пак си помислете може ли да опре гумата в чашката на амортисьора?????Колкото и чувала с картофи да натоварите.
Виж във веждата може, даже може и да я обърне, може и гумата да среже.
Виж във веждата може, даже може и да я обърне, може и гумата да среже.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
на брат ми Аривата я купихме с 205/60/15 и нямаше опиране никъде. отпред със 195/60 при пълен волан и дупка закачаше,но след подгъване на веждата и това спря.
- ПАЧО-80
Смеих гумите и никъде не опира,даже и разстояние има.Ето и снимки:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Има,докато не влезе в готина дупка или вдлъбнатина,тогава пружината и амо-то се сгъват и ако си на завой,ще има тема за калник в раздел "Купува" .Имате в предвид,че това окачване е подвижно и разстоянието гума-калник се мени доста,според неравностите по пътя и препядствията...от там ще ти дойде драмата,иначе на място е ясно,че няма да имаш проблеми 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колегата се интересува за следното:
за предни не става и дума.
От снимката не се вижда гумата да е толкова изнесена, че евентуално да опре/удари на веждата дори и при по-екстремни скокове в дупки или преминаване през неравности. Не смятам, че ще има проблеми колега, освен ако не смяташ да я товариш като самосвал.
vit_autosofia беше за известно време с такъв размер и на 4-те колела.
Смятам, че е ясно защо съм удебелил текста,Взех си гуми 195/65/15,та въпроса ми е,ще опират ли в амортесьорите/ще ги слагам задни/

От снимката не се вижда гумата да е толкова изнесена, че евентуално да опре/удари на веждата дори и при по-екстремни скокове в дупки или преминаване през неравности. Не смятам, че ще има проблеми колега, освен ако не смяташ да я товариш като самосвал.

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Привет колеги, искам да споделя една дилема за Б3-ката, та барем някой сподели мнение, че вече съм се побъркал. Сега съм с летни 195/50/15 гуми, 2 от тях са предни Kumho Ecsta и стават, другите 2 задни Kormoran са много зле. Понеже обиколих всичките гумаджийници тук защото искам да си мина на препоръчителния рамер, намерих само 2 гуми 195/55/15 и други 2 същия размер, но сигурно от на Хилер Опела от 37-ма и отпадат
. Имам 4 варианта сега за града в който се намирам, защото след седмица го сменям и задължително трябва поне сегашните ми задни да ги сменя (само да закрепя положението) за да ми е по-спокойно пътуването до там:
1- намерил съм 2 хубави на 50 и да ги сложа отпред, а сегашните ми предни да минат отзад
2-да купя тези хубавите 2 на 55 и да ги сложа на колата и след една-две седмици да купя от друг град, с надеждата за по-голям избор други 2 като намеря сищия правилен размер.
3-в момента очаквам снимки на предложени гуми от колеги, но времето си тече...
4-намерих 2 хубави гуми, но са 205/50/15 евентуално за задни в комбинация с тези хубавите на 55?
Благодаря предварително!

1- намерил съм 2 хубави на 50 и да ги сложа отпред, а сегашните ми предни да минат отзад
2-да купя тези хубавите 2 на 55 и да ги сложа на колата и след една-две седмици да купя от друг град, с надеждата за по-голям избор други 2 като намеря сищия правилен размер.
3-в момента очаквам снимки на предложени гуми от колеги, но времето си тече...
4-намерих 2 хубави гуми, но са 205/50/15 евентуално за задни в комбинация с тези хубавите на 55?
Благодаря предварително!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
nokiangage, според мен е добре да вземеш тези 2 бр. на 55 и да ги сложиш за сега на задните джанти, а после да огледаш спокойно предложенията и да избереш най-добрата марка, състояние и цена. Лично на мен не ми харесва стойката на пасат със стандарто окачване и с гуми с височина на профила 50,
а и е по-здравословно с малко по-висок профил.