проблем с отваряне на предния капак наВ5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
emaroni
Автомобил:
Двигател:

проблем с отваряне на предния капак наВ5

Мнениеот emaroni » Вто 26 юли 2011 20:16

Днес при отварянето на предния капак на пасат В5, ми направи впечатление,че се отвори в крайната фаза на дърпане на ръчката,пробвах още няколко пъти и накрая спря да се отваря.Някой има ли идея какво може да е? Възможно ли е да е скъсано жилото или само да е разхлабено?

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с отваряне на предния капак наВ5

Мнениеот Петър Петров » Вто 26 юли 2011 23:02

По-скоро бронята на жилото се е преебала или в двата края дето е фиксирана е станала магарията.

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Сря 27 юли 2011 0:02

При мен беше същото, капака спря да се отваря сам. Трябваше 2-ма да го отварят, един да дърпа ръчката(вътре) а друг да повдигне капака. Оказа се че е от две тампончета отпред на капака които го държат под напрежение докато е затворен. Тампончетата са на резби и като ги развих малко, капака започна да се отваря перфектно. Дано и при теб да е това.

Тампоните са на капака и се опират на 2-те оградени.

Потребителски аватар
emaroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emaroni » Сря 27 юли 2011 11:00

проблема се оказа в самата ръчка,мисля,че трябва да е фиксирана здраво отстрани,а като я дърпам се клати цялата и не може да се опъне жилото,незнам дали няма нещо счупено в самата ръчка или просто трябва да се стегне .Много е неудобно за бъркане там

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Сря 27 юли 2011 11:15

masiven написа:При мен беше същото, капака спря да се отваря сам. Трябваше 2-ма да го отварят, един да дърпа ръчката(вътре) а друг да повдигне капака. Оказа се че е от две тампончета отпред на капака които го държат под напрежение докато е затворен. Тампончетата са на резби и като ги развих малко, капака започна да се отваря перфектно. Дано и при теб да е това.

Тампоните са на капака и се опират на 2-те оградени.

Това е за Б5.5, колегата пита за Б5 - тампоните са на различни места. И само да вметна тампоните не служат за това, а за да ограничават хода на капака надолу, за да не дрънчи капака в затворено положение по време на движение. По принцип в механизма за отваряне на предния капак има пружина, която го избутва нагоре при освобождаване на палеца, когато дръпем лоста за отваряне на капака. С времето пружината омеква и не избутва капака нагоре. Това че си завъртял ограничителите на капака (тампоните) е може би временно решение, защото по този начин ограничителите бутат капака нагоре непрекъснато и създават постоянно напрежение на капака в посока нагоре и по този начин механизма за заключване на предния капак е под постоянно по-голямо натоварване и е възможно да даде фира по-бързо. Като съвет напръскай механизма със смазващ спрей, за да се раздвижи механизма, ако не стане натегни пружинката или я смени.
Това е от мен.
Успех !

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 28 юли 2011 21:10

emaroni написа:проблема се оказа в самата ръчка,мисля,че трябва да е фиксирана здраво отстрани,а като я дърпам се клати цялата и не може да се опъне жилото,незнам дали няма нещо счупено в самата ръчка или просто трябва да се стегне .Много е неудобно за бъркане там

Е да, трябва да е фиксирана "дръжката". Може да се е разхлабила, може и да се е счупила ама и при двата варианта трябва да поразтуриш :)

Върни се в “Passat”