Здравейте, от известно време имам някакъв проблем с колата-на празен ход оборотите са променливи за малко и след това се уравновесяват. Пример: паля, оборотите са проемниливи за няколко секунди и се уравновесяват.Прави го и когато изкл от скорост(пусна по инерция).Това при изкл. от скорост го прави и на бензин и на газ. Пропуснах да кажа колета е с газов инжекцион.
Някакви предложения от какво може да е?
Променливи обороти на празен ход
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Re: Променливи обороти на празен ход
Здравей колега аз карам същият пасат,като твоя със абсолютно същият двигател РВ,разликата е че аз си го карам само на бензин и нямам газова а и не мисля да му слагам.При мен също го има това колебание на оборотите за кратко,като при мен това нещо се проявява предимно зимата по често и лятото много рядко.След проверката на всички основни датчици стигнах до извода,че най вероятно ще се окаже износени графитени писти на керамичната плочка не дебитомера за да ги прави тези аномалии с оборотите на празен ход.Проблема е,че все още не съм намерил,читав дебитомер за проба за да съм напълно сигурен,че проблема е на 100% от него и за сега си карам така тъй като не ми се отваря моят дебитомер за момента да му погледна самата плочка по която контактува плъзгача.Електромагнитният клапан,които е за подържането и стабилизирането на оборотите на празен ход може да го свалиш и да го почистиш профилактично ако я имаш програмата аутодата там има за всеки един датчик какви стоиности трябва да дава и да вземеш мултицет и да почнеш да мериш датчик по датчик и да сравняваш дали отговаря на съответните стоиности за съответният датчик.Това е което мога да ти дам като информация към настоящият момент ако се сетя нещо ще допълвам.
- theroadtozion
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Най-вероятно и 2мата имате проблем с дросел клапата. Разглабяте, почиствате я с бензин, монтирате я и забравяте за проблемите си.
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Колега дроселовата клапа съм я свалял и съм я изчистил до блясък и от двете страни всички вакумни маркучета са подменени и каквото още се сетиш.Единствено остава да отворя капачката на дебитомера и да погледна в какво състояние е керамичната плочка с графитените писти по които контактува самият плъзгач но за момента така си карам защото искам да взема друг дебитомер за проба и ако се окаже тои виновника тогава ще отворя моят и ще сменя тази плочка с тези графитени писти.