Отново проблем,този път от към ролки и ремъци...

Техническа и сервизна информация за Passat
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Отново проблем,този път от към ролки и ремъци...

Мнениеот bestlap » Съб 23 апр 2011 19:43

Днес реших да скокна до София да си купя маратонки викам 91 км са от мен ще скокна за няколко часа и после мислех да си оправя кабелите за музиката но уви излезнах сутринта във 10:00 и се прибрах преди 20 мин...Точно на влизане в София през Ботевградско шосе спирам на един светофар чаках и тъкмо като тръгнах минах няма и 100 метра и ми светна лампата за акумулатора и ми се одърви волана и ми стана зле викам си някои ремък или се е скъсал или се е откачил . :screwy :screwy :screwy Слязох и гледам тази оптежната ролка се е изкривила някак си не самата ролка а оста и и ремъка се откачил.А тоя днес нали пък нищо не работи че е празник и няма кои да намеря никои не познавам в София гледаха я някакви си майстори и казаха че трябва да се смени цялата коруба на вътре която държи тази ролка.... тя е точно до тази която е на водната помпа.... Някой ми казват да я взема 2-ра ръка други нова .... Та въпросите са ми 2-а

1-вия е трябва да сваля цялата маска ли за да я сваля там броня радиатори и т.н или може и без толкова много разглабяне.
2-рия е колко пари е нова и как си заслужава да си търся 2-ра ръка оригинална или нова некфа менталива ?

Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Re: Отново проблем,този път от към ролки и ремъци...

Мнениеот bigmiro » Съб 23 апр 2011 21:55

Нема как без разглабяне! На магазина са на 2 цени обтегачи, по-добри и по-малко добри ;): 140 и 220 лв. , поне в нашия град са толкова. Ето една тема да четеш!
viewtopic.php?f=24&t=259095
Ако искаш ми го прати, ще ти го върна на другия ден готов, стига лагера на ролката да не е разбит, че нямам!

Последна промяна от bigmiro на Съб 23 апр 2011 22:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Съб 23 апр 2011 22:06

здравеи при мен бе почети същата процедурка,но не сваляха брони и фаровете свалиха динамото термо главата и така,ако слушаш мен вземаи нова ролка втора рака забрави.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 23 апр 2011 22:10

Един умен човек написа:има един лаф в мойте среди - за какво ти е да си купуваш втора ръка част, като ти вече си имаш такава.

:012:

Потребителски аватар
bigmiro

Мнениеот bigmiro » Съб 23 апр 2011 22:12

Втора ръка са в това положение в което е и твоята!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 апр 2011 22:52

Да позная ли, че досега не си я сменил, щото майсторът ти е казал "ще изкара още"? mhihi

Потребителски аватар
bigmiro

Мнениеот bigmiro » Съб 23 апр 2011 23:35

А.... има и още нещо, виж си умната шайба на алтернатора(фарлайв мисля, че бе по научно му) да не е блокирала, че и тя рабива обтегач!

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Съб 23 апр 2011 23:44

stefan4o написа:Да позная ли, че досега не си я сменил, щото майсторът ти е казал "ще изкара още"? mhihi

Да колега ходих при един майстор да го питам да ми каже какво шуми около водната помпа и тои вика абе тая оптяжната ролка ама има да кара още 20-30хиляди вика за сега не я сменяй ..

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 апр 2011 7:19

И после в темите на форума ме убеждават, че ролките и обтегачите не се сменяли, ако били читави. :wink: А как можеш да си сигурен в читавостта на нещо, което е консуматив, не зная... Както и да е. Смени ги всички поне, за да си спокоен следващите 60-70 хиляди километра. Другият вариант - закърпи положението и трепери дали няма да изпука някоя ролка :beer

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Нед 24 апр 2011 7:27

stefan4o написа:И после в темите на форума ме убеждават, че ролките и обтегачите не се сменяли, ако били читави. :wink: А как можеш да си сигурен в читавостта на нещо, което е консуматив, не зная... Както и да е. Смени ги всички поне, за да си спокоен следващите 60-70 хиляди километра. Другият вариант - закърпи положението и трепери дали няма да изпука някоя ролка :beer

Дам сега ще видя колко пари ще ми трябват за ремонта :)тук имам един приятел който е клон към Evro07 и не знам там частите как са ментаци ли са нз... да си ги поръчам от него защото ще ми ги даде на по ниски цени ?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 апр 2011 7:30

Аз не съм от феновете на тая верига магазини (колегите им ги наричат "Магазин за лев"), но ако другаде нямаш отстъпка вземай най-доброто оттам, което можеш и така.
По принцип се продават пълни комплекти ремъци и ролки и мисля, че излиза една идея по-евтино като цена. Само че тоя обтегач мисля не влиза в тях, само той е къмто 150-200 лева, както ти казаха :beer

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Нед 24 апр 2011 8:21

stefan4o написа:Аз не съм от феновете на тая верига магазини (колегите им ги наричат "Магазин за лев"), но ако другаде нямаш отстъпка вземай най-доброто оттам, което можеш и така.
По принцип се продават пълни комплекти ремъци и ролки и мисля, че излиза една идея по-евтино като цена. Само че тоя обтегач мисля не влиза в тях, само той е къмто 150-200 лева, както ти казаха :beer

Колега къде мога да проверя каква е цената на абсолютно всички ремъци и ролки който се сменят ? :beer

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот metalqgata » Нед 24 апр 2011 9:01

bestlap написа:
stefan4o написа:Аз не съм от феновете на тая верига магазини (колегите им ги наричат "Магазин за лев"), но ако другаде нямаш отстъпка вземай най-доброто оттам, което можеш и така.

Колега къде мога да проверя каква е цената на абсолютно всички ремъци и ролки който се сменят ? :beer

Пусни си тема, че търсиш такава и ако излезне някой който ти продава нова ролка тип (вчера си я купих, ама блъснах колата и ти я продавам на 1/4 цена) взимай без да се замисляш :) Не е лошо да опиташ късмета си :) Аз така съм си купувал доста добри чсти :)
Успех!

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 24 апр 2011 10:48

bestlap написа:

от тук,имат и оригинални части но са по-скъпи от останалите,пращат с куриер http://carparts.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

Върни се в “Passat”