Здравейте. От около десетина дена чувам някакво много неприятно бучене (пасат 1996 комби 1.6, 101 кс):?, (не знам дали това е точната дума) като вдигна например 70-80 км/час и се появява и после пак се засилва към 120 и нагоре. Понякога се чува отвратително силно, дори и като свири музиката, и е направо много неприятно, друг път леко като че ли изчезва, но за малко. Бученето го има понякога и при каране по инерция. Според мен това е нещо в ходовата част. На какво може да се дължи - лагер ли, нещо друго ли?
Като правило шум от лагер по-точно може да се нарече 'цвилене' То е едно много неприятно, тънко свирене-виене, което трудно може да се определи като бучене. По бих заложил на испускателна система, гуми, ако щеш, някоя откачена кора по колата, дето се ветрее от въздуха, отколкото на лагер
Вдигни колата на крик и пробвай колелата едно по едно, за да отхвърлиш напълно тази хипотеза за лагера, но ми се струва малко вероятна. Ако правилно си се изразил, де
Успех!
handycam написа:незнам какво разбираш под бучене. лагера вие все едно че си в тролей.
Ами гаден, неприятен шум - не става дума за виене. В тролей отдавна не съм се возил, та не се сещам какво виене имаш предвид, но шумът, който чувам, не може точно да се опише, освен като някакво гадно, ниско бучене; не мисля, че е стържене, ама знам ли и аз...
Дигай на крика задните гуми и завърти на ръка лесно ще ги чуеш ако са задни, поне с задните имах опит за предните не знам. Почвай да изключваш вариантите един по един. Успех
А аз карах 2 000 км ( от Германия до Бг ) със страшно бучене/виене на задните лагери. Последните километри едвам издържах на този шум.След смяната на лагерите,имах чувството че все едно не съм в същата кола, даже толкова бях свикнал с бученето че почна да ми липсва