От по-малко от месец имам Passat B5.5 TDI. Колата е произвеидена май 2003 г. може би на 147 000 км. Последна смяна на ангренажния ремък на 96 000 км през 2006 г. Посъветвайте ме какво трябва да направя. Бордовия компютър показва, че колата е ok. С автоматични скорости е. Къде да прочета какви масла се слагат - естествено най-добрите. Гледам, че ксеноновите фарове на късите светлини светят с два различни цвята, какви крушки ползувате? Прави ми впечатление, че фарчетата за мъгла светят много слабо - какви крушки трябват и за това? По двигателя единственото, което забелязвам, че е омазнено там където е нафтовата помпа /на капака горе в ляво като застанеш пред колата/. Ще го снимам, но не зная как се публикуват снимки тук. Иначе, колата върви добре, вече минах 1000 км. Разхода е средно 6.9 l/100 km. с включен климатроник на извън градско, мисля , че е добре. Имам си кабели за диагностика и софтуер VAG-COM, но не съм го изучил още как да го ползувам.Колата е с навигатор MFD, доколкото разбрах карти за България няма, а за Гърция дали има? Има и един стар Кар кит за архивна Nokia модели 1998-2001 г. - с какво съвременно да го сменя и дали е съвместимо към аудио системата? Смятам да ходя на срещата в Крушуна и се надявам там да разбера това онова и да се запозная със собственици на подобни коли.
Много ще съм благодарен на всички, които ме ориентират технически.

Нов собственик на Passat b5.5 - технически въпросчета.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Нов собственик на Passat b5.5 - технически въпросчета.
А къде може да се прочете кое означение за какво е? 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Честито за колата . Сега - като за начало си смени всички ремъци и ролките на ангренажа + ако има някоя друга ролка за смяна по другите ремъци , погледни и оптегача на ангренажа в час ли е.Добре е да си смениш и маслото + всички филтри . Хубаво е да смениш и маслото в скоростната кутия . Направи профилактика на климатика -смяна на масло + евентуално леко доливане на фреон , не е лошо да си смениш и спирачната както и хидравличната течност . Фаровете ти са с различен цвят защото на късите си с ксенон а на дългите с хагогенна крушка . Фаровете за мъгла няма смисъл да ги бараш - и да сложиш други крушки няма да има особенна разлика . Колата ти е помпа дюза и незнам коя нафтова помпа имаш в предвид т.к. няма такава
За другите въпроси немога да ти хелпна . Направи си един преглед на окачването и ако има нещо за смяна е хубаво да си го смениш защото разбие ли се нещо почва да разбива и другите неща .Виж и накладките как са както и дисковете .

-
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:А къде може да се прочете кое означение за какво е?
Тук се пишат трисимволните комбинации(тези многото на брой) http://igorweb.org/equidec/

-
- Автомобил:
- Двигател:
Peteff написа: Колата ти е помпа дюза и незнам коя нафтова помпа имаш в предвид т.к. няма такава.
Даже има няколко помпи - 6 парчета, въпреки, че темата е за дизелите...
Колега, дай снимка на теча иии честито за колицата

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Щом я имаш от скоро,тук можеш да прочетеш какво трябва да правиш за климатика ти,за да те слуша и да нямаш ядове с него,за да не ставаш част от черната статистика на самоубилите се климатици на B5 и B5.5 -> Цък