Офсет на джанти
- stanimak
- Автомобил:
- Двигател:
Офсет на джанти
Здравейте имам един въпрос по принцип, ако имаш два чифта джанти с различен офсет кои е по-добре да сложиш отпред с по-големия или с по-малкия? С търсачката не намерих отговор, за това питам, ако някой знае нека сподели. Благодаря предварително.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Офсет на джанти
Ако е на Ейбрамс М1 няма значение ... 
По-големия офсет прибира джантата навътре. Дори и да са с различен офсет от 10 мм, това означава че едната джанта ще стои по навътре с 5 мм.
Просто провери дали джантата (двата вида) не създават проблеми примерно със спирачните апарати.
Според мен няма значение кои са отпреди кои отзад. ТОлкова ли са различни ?
Ако имаш два различни на външен вид комплекта джанта имаш принципен въпрос да ли да сложиш комплектите отзад, отпред или по-хубавите от страната на дискотеката.
Провери ... тези дни имаше мисля 2 теми за тези офсети.

По-големия офсет прибира джантата навътре. Дори и да са с различен офсет от 10 мм, това означава че едната джанта ще стои по навътре с 5 мм.
Просто провери дали джантата (двата вида) не създават проблеми примерно със спирачните апарати.
Според мен няма значение кои са отпреди кои отзад. ТОлкова ли са различни ?
Ако имаш два различни на външен вид комплекта джанта имаш принципен въпрос да ли да сложиш комплектите отзад, отпред или по-хубавите от страната на дискотеката.
Провери ... тези дни имаше мисля 2 теми за тези офсети.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Зависи на каква кола ще се слагат
Ако приемем че става въпрос за пасат б3/б4 е по добре тези с по малкия офсет да са отзад. Така ще изглежда по-добре 

- stanimak
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мненията,въпросът не е до красота, а дали автомобилът ще е по-стабилен, ако отпред са джантите с по-голям офсет или тези с по-малък.Автомобилът е на сина ми и е LANCIA Y, а джантите на външен вид са почти еднакви, но понеже за зимните гуми са купувани от морга две по две се оказаха с различен офсет.А иначе аз карам В3 комби и моите джанти са си еднакви.
В Wikipedia пише, че положителното изместване (offset на английски) се прави основно на предните колела, когато те са задвижващи.
http://en.wikipedia.org/wiki/Offset_%28wheel%29
Аз имам чувството, че при по-голямо положително изместване колата трябва да върви по-меко, а при нулево или отрицателно - по-твърдо, но може и да бъркам.

http://en.wikipedia.org/wiki/Offset_%28wheel%29
Аз имам чувството, че при по-голямо положително изместване колата трябва да върви по-меко, а при нулево или отрицателно - по-твърдо, но може и да бъркам.

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ако примерно едните са ET 38, а другите са ET 45-ET 38 е по-добре да са отзад.