Така, колицата е Пасат Б5 97 година 1,6 пълна инжекция 101к.с. и има следните колебания:
-без значение дали на бензин или на газ се наблюдават три случая: първият е че оборотите стоят на 1200 , когато колата е в покой, вторият е че заковават на около 600, пак при покой и третитят, че играят от 400 до около 1200 пак при покой на колата, като рядко, но все пак се е случвало да ми се случват и трите случая докато съм я освободил от скорост и е пусната по инерция. Няма значение дали е топла или студена и на какво гориво я карам. Понякога се нормализират нещата след като я загася и запаля отново, но ми прави впечатление, че като е в третия случай, после пали трудно или трябва задължително да е на бензин. Ще съм благодарен на съветите Ви... пропуснах да кажа, че скоро я закачиха за компютър да се видят грешките и даде грешка в датчика за тем. на водната система (а интересно че си отчита вътре на тоблото и то що годе правилно, ако може да се съди по това кога включва перката) и другото е че при натискане на педала за газта (промяна на оборотите) - ламбда сондата не променяше показанията на компютъра .. . не съм много наясно по колите и затова още веднъж ще съм Ви благодарен..!

Променливи обороти...?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Променливи обороти...?
даде грешка в датчика за тем. на водната система
Отговора на проблема ти се крие във въпроса ти.

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна датчик колега- 50 кинта и си ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
50 лева...? Вчера го смених, 15 лева ми беше датчика, но няма промяна, освен че са ми малко по-точни показанията на таблото (за температурата).. ! Аномалиите си останаха.
Първо си спри газта от кранчето и пробвай на бензин как е колата.Дросел чистил ли си?Огледай и за скъсани вакумни маркучи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вакуумите ги огледах, дават вида да са добре, Дросела не е чистен, но днес забелягах и нещо друго - карам си градско, ак ое на бензин държи 1200-1300 оборота, ако я мина на газ 400-600 с мерак да загасне...А загасне ли, паля само на бензин, на газ неще (досега винаги е палела при загрял двигател и на газ.