Сензор за масло, Пасат 1,6
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Сензор за масло, Пасат 1,6
Колеги имам питане. Дали някой се е сблъсквал със следния въпрос - баща ми кара Пасат Б5, 1,6 бензин 99-та година. Онзи ден му светнало на таблото Oil sensor Werkstatt. На бг значи сервис, но какво иска да каже - дефектен датчик за масло или просто проверка на датчика в сервиз, защото някакъв сервизен интервал е наближил? Колата си върви без проблеми както и преди. Благодаря за отговорите ви 

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сензор за масло, Пасат 1,6
Колеги какво става
. Няма ли някой препатил от сензора за налягане на маслото?

- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Колега предполагам че е дошло времето за смяна ма маслото. По принцип като се сменя масло се задава интервал от време или км и след като изтече светва лампата Service илии нещо подобно. Някой по запознат да се изкаже.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Хмм мисля, че не си прав в случая - при наближаване на време за смяна на масло изписва OIL INSP., или на немски OELWECHSEL. Досега никога не се е появявал надписът OIL SENSOR Werkstatt.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мога да докладвам, че се получава нещо като файловете Х
Баща ми беше в сервиза на VW. Закачили го на диагностика и проверили всичко от до - и нищо. Не показало никакви проблеми или грешки, измерено и налягане на двигателя - 6. Таман като се прибрал в къщи и пак светнало на таблото...следва проба със смяна на датчика.

Баща ми беше в сервиза на VW. Закачили го на диагностика и проверили всичко от до - и нищо. Не показало никакви проблеми или грешки, измерено и налягане на двигателя - 6. Таман като се прибрал в къщи и пак светнало на таблото...следва проба със смяна на датчика.