ABS след ремонт - въпрос???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

ABS след ремонт - въпрос???

Мнениеот Marto_VN » Нед 01 май 2011 12:58

Колеги , ремонтирах ABS-са т.е. 2 употреба - програмиран е и си е сложен на колата.
Имам едно въпросче.
След смяната , не можахме да изчистим грешката която беше записана от прецакания преди това. просто на майстора му се прецака кабела на компа.. разбира се ще ходя да я изтрием другата седмица си имам уговорка с него.
Че въпроса ми е нормално ли е при сменен модул т.е. ремонтиран , да продължава да свети по таблото точно по същия начин като преди ремонта (понякога угасва и после пак светва), ако не е изтрита грешката от компа на колата и да не работи ABS-са заради това. Светят си (!) и ABS , като (!) - премигва..

Не се съмнявам в човека че е оправил колата , просто като се има в предвид ,че не ми е взел 1 лев за ремонта, пробвали сме 3 блока преди да сложим този..
малко кофти че моя е от по-скъпите HR 8E0 614 111 HL който е и на АУДИ А6 -> от морга 650 лева... само това съм платил.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: ABS след ремонт - въпрос???

Мнениеот zfa159 » Нед 01 май 2011 13:06

Принципно грешките за АБС-а се помнят в модула за АБС-а, а не в компютъра на колата т.е. би трябвало след смяна на модула за АБС-а, да изгасне таблото и нещата да са ок ако новия е ОК и инсталацията на колата ти е ОК.Тези АБС-и по спомен,имаха кодинг т.е. му задаваш там едни цифрички през софтуера,според останалото оборудване на колата ,за да спре да свети и да заработи - задаваш му дали е монтиран на Голф,дали е на Пасат,дали на А4-ка или на А6-ца и т.н. и т.н. за да не се рита с останалата електроника. По този въпрос можеш да се обърнеш към колегата Ваското1 ,който можеш да откриеш в раздел сервизи,ще те светне за какво става дума.
Иначе го закачи на диагностика и виж какви грешки ще даде модула, като се вържеш към него...то ще ти покаже дали е кодиран правилно,дали работи и какъв точно му е проблема за да свети и т.н.
:beer

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS след ремонт - въпрос???

Мнениеот Marto_VN » Нед 01 май 2011 13:08

Мерси за бързия отговор колега :)
:beer

Върни се в “Passat”