Въпрос за VAG-TACHO USB Vehicle OBD

Техническа и сервизна информация за Passat
penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Въпрос за VAG-TACHO USB Vehicle OBD

Мнениеот penko_pulev » Пет 06 май 2011 12:28

За това срава дума
http://www.dealextreme.com/p/vag-tacho- ... e-cd-28527
Искам да попитам дали някой го е ползвал и дали наистина има възможноста както са писали производителите и в коментарите на страницата да чете PIN кодовете на имобилайзера и да програмира ключове? Ако някой има такова нещо нека сподели малко опит дали върши някаква работа. Трябва ми за програмиране на празен транспондер във втори ключ който съм си направил. Става дума за Пасат ТДИ `99г.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за VAG-TACHO USB Vehicle OBD

Мнениеот rudoni » Пет 06 май 2011 22:48

да, работи и то добре !зависи къде е правено!ако поръчваш ,поръчай и за мен! има инфо зца мен в профилът ми!за 2 броя по евтино взимат! :beer

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 06 май 2011 23:01

работи
връща километри :twisted: :D пробвах го преди седмица

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Пет 06 май 2011 23:07

Вероятно повечето от вас знаят, но се пригответе за поне месец чакане на доставка от dealextreme (Поне не искат допълнително за доставка от Хонг Конг). С тази цена кабелът леко преминава необлагаемия минимум за митнически такси, но допускам че нейде из страната все още може да мине и без такива. От друга страна цената има и един плюс - стоки над $15 получават номер за проследяване (който иначе струва $1,70).

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Съб 07 май 2011 9:56

Значи разбрахме че работи за връщане на километри но мен ме интересува само и идинствено копирането на пин кода на транспондера в ключа . До колкото знам а и така са ми казвали, през антената на имобилайзера не може да се прати сигнал с пин кода и да се запамети (обучи) транспондер. Обучаването ставало като се свали имобилайзера и от него се прочетат кодовете и след това се праща информацията в така наречената ампула.
Та за това искам мнения от Вас. Ще стане ли пущината или да отивам да си давам 150 лева за ключ.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 07 май 2011 22:13

става и за обучение на ключове и за четене на пин кодове и т.н.!но се иска подготовка и четене!обучението става и без него ,има описано ,но аз мога утре да те светна че е на другия комп в гаража!сори!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 07 май 2011 22:29

ПРОГРАММИРОВАНИЕ ЧИПОВАННОГО КЛЮЧА.
Вы можете запрограммировать новые ключи если Вы имеете два уже запрограммированного ключа, делая следующее:
1. Поместите новый ключ как можно ближе к цилиндру замка выключателя зажигания.
2. Вставить первый запрограммированный ключ в выключатель зажигания и включите выключатель зажигания как минимум на 3 секунды, но не дольше чем 15 секунд.
3. Выключить выключатель зажигания, и удалить первый ключ.
4. Вставить второй запрограммированный ключ, и включить выключатель зажигания не позднее 15 секунд после предыдущего шага. После десяти секунд звуковая сигнализация подаст звук и вспыхнет свет. Выключите выключатель зажигания, и удалите второй ключ.
5. Не позднее 60 секунд вставить незапрограммированный ключ в выключатель зажигания и включите выключатель зажигания. После 10 секунды прозвучит отдельный звуковой сигнал., сопровождаемый звуковой сигнализацией в течение 3 секунд; тогда выключайте.
Новый чипованный ключ запрограммирован.
Повторяя этот процесс можно запрограммировать до 8 ключей.
ползвай това!

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Нед 08 май 2011 10:08

Хах според това което си ми описал програмирането става и без кабели, компютри или една камара пари. По тази логика имобилайзера трябва да изпрати сигнал към празният транспондер и да запамети в него пин кода от оригиналният ключ. Ще бъде пробвано това няма как. Остава въпросът обаче дали съм оцелил правилния модел транспондер в магазина и съм го поставил в новия ключ.

Върни се в “Passat”