Автоматична кутия проблем!

Техническа и сервизна информация за Passat
marvelous799
Автомобил:
Двигател:

Автоматична кутия проблем!

Мнениеот marvelous799 » Сря 04 май 2011 21:46

Здравейте на всички! Наскоро си купих Passat 1.9TDI-110кс.-1999г. с автоматична 5 степенна скоростна кутия. Ей тая тъй желана от мен автоматична кутия нещо се ебава. Проблема и е, че изръсва 3-та скорост много гадно и петата я включва чак след 3500об. макар и да отпускам газта за да покачи предавка. Иначе 1-ва,2-ра и 4-та ги включва много мазно. Сменил съм маслото и филтъра! Тъй наречената логика, дали тя е проблема? Разбрах, че понякога се задръствала от боклуци и се появявали проблеми. Също така, че има хора които ги почистват и нареждат по оригиналната схема на завода. И въпроса ми е: Какво и е на тая шибания??? Ако някой може да помогне ще почерпя! :) Не се шегувам. Хайде живи и здрави!

Потребителски аватар
rogy_boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматична кутия проблем!

Мнениеот rogy_boy » Чет 05 май 2011 20:55

Като смени маслото адаптира ли я ? щото на едно ауди А3 му се получи нещо подобно и след адаптация се оправи - ако имаш кабел може и сам да си я оправиш

pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pen4ostresa » Чет 05 май 2011 21:08

Спри да караш автомобила и отиди в специализиран сервиз за автоматици!И при мен беше така,но само с трета скорост!Нямам пета!Смених масло и филтър и пак същото!И не след дълго кутията просто спря да работи!Смених я с ДРУГА и пак се появи същия проблем след около месец!Така че най-вероятно проблема не е бил в кутията,а може би в електрониката или нещо друго!Надявам се да съм помогнал!
П.П.Старата кутия ми стои!Ако ти трябват някакви части свиркай!Давам я приблизително на цената на желязото!

marvelous799
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marvelous799 » Съб 07 май 2011 14:22

Много благодаря за съвета колега! Ще се ходи в сервиз, защото днес изчезнаха всички скорости освен 4-та. Ако ми притрябва някоя част от твоята кутия казваш да се обадя. Дано не е много голям панаира. Хайде със здраве!

pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pen4ostresa » Съб 07 май 2011 20:43

Голям ще е повярвай ми!Дано да не съм прав,но при автоматиците само с отварянето и си 1000лв назад!

Върни се в “Passat”