Питане за Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
nicro
Автомобил:
Двигател:

Питане за Пасат Б3

Мнениеот nicro » Вто 10 май 2011 22:20

Обмислям да си купя такъв Пасат 1,8 90 коня е с газ, не знам коя година е. Може ли да ми кажете какви са цените на гражданската и на данъка. Също така и колко горе долу гори, и въобще надежна ли е и всякаква полезна информация.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за Пасат Б3

Мнениеот vasilb » Сря 11 май 2011 12:40

В едно немско списание (мисля, че беше Bild) имаше статия - "От високо се пада най-лошо!" и се отнасяше за следващия модел - В4, имайки предвид В3, за който питаш. Като цяло сравнително прост двигател, лесен за обслужване, много здрав, а всичко останало е на късмет - все пак е на 20 години. Във форума има изписано, смея да твърдя, за 99% от проблемите, които може да се появят и точно как да ги отстраниш. Данакът е около 20лв., а гражданската - зависи от фирмата, но около 160-180лв. Гори около 8-9 градско и 7-8 извънградско бензин, но тук зависи колко ти е тежък кракът! :lol: Късмет! :wink:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 12 май 2011 13:05

vasilb написа:В едно немско списание (мисля, че беше Bild) имаше статия - "От високо се пада най-лошо!" и се отнасяше за следващия модел - В4, имайки предвид В3, за който питаш.

:applause: Къде е тази статия колега, че да се информирам, с какво толкова се различават двата модела, че чак и за падане пишат? :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 12 май 2011 13:19

Данък 45-50лв за София и това зависи дали работи катализатора или не.На 99.9% не работи (искат бележка от СБА,че работи) и данъка е в пълния си размер.Иначе е на половина.
Гражданската за моя (пак в София) стъпи на 217лв със Зелена Карта,иначе би трябвало да е с 30-тина лв надолу.
Като година,гледай да е от последните - 92-ра 93-та,понеже са изчистени много дефекти на по-предните (дръжките на вратите и т.н.).Общо взето ако гледаш да има климатик - здължително да е след 07.92-ра година за да е с новия фреон и да не е с насаждан климатик,за да не береш ядове.Ако го уцелиш с ел. огледала и ел. стъкла,си капитан. Ще те изненадат неприятно колко неудобни са седалките.Аз лично си ги смених с плитко Рекаро от В4 и стана чудесно.
:beer

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 12 май 2011 14:15

vpetrovbg написа:
vasilb написа:В едно немско списание (мисля, че беше Bild) имаше статия - "От високо се пада най-лошо!" и се отнасяше за следващия модел - В4, имайки предвид В3, за който питаш.

:applause: Къде е тази статия колега, че да се информирам, с какво толкова се различават двата модела, че чак и за падане пишат? :lol:

Много я търсих, но не успях да я намеря. :( Ставаше въпрос, че В3 имал огромен успех и се очаквало от В4 да има още по-голям, но германците не били очаровани от новия модел и не оправдал очакванията им, което се потвърдило и от малкия брой продажби ... За това ставаше въпрос в статията. :wink:

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Пет 13 май 2011 10:30

Колеги защо му спестявате проблема с абс-а и с предно ляво ел.стъкло.А за седалките е вярно.Даже веднъж видях един колега беше ги махнал и беше сложил каси от кока-кола застеляни с китеник.На мен лично не ми допадна.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 13 май 2011 20:55

danielmihov написа:Колеги защо му спестявате проблема с абс-а и с предно ляво ел.стъкло.А за седалките е вярно.Даже веднъж видях един колега беше ги махнал и беше сложил каси от кока-кола застеляни с китеник.На мен лично не ми допадна.

Ееееее, ако ти имаш проблеми с АБС-а, това не означава, че всички имат, пък и да не работи спирачките пак си държат.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Пет 13 май 2011 21:12

vpetrovbg написа:
danielmihov написа:Колеги защо му спестявате проблема с абс-а и с предно ляво ел.стъкло.А за седалките е вярно.Даже веднъж видях един колега беше ги махнал и беше сложил каси от кока-кола застеляни с китеник.На мен лично не ми допадна.

Ееееее, ако ти имаш проблеми с АБС-а, това не означава, че всички имат, пък и да не работи спирачките пак си държат.

имал съм честа да разглобявам и б3 и б4.Б3 е златен за насаждане подобрения и доста по прост.Б4 е фул с излишни кабели и излишна електроника.И тия ел машинки на б4 е неам думи голяма простотия.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 13 май 2011 21:24

ABS-а се лекува лесно кормиш го и слагаш ITT20 от голф 3 от последните или пасат В4 и си решаваш проблема за винаги. Пробленият ел.механизъм се лекува със малко ТНТМ и ръчен от В3 на който се слага ел.моторчето аз карам така вече 2г без грижи. За седалките слагат се едни седалки рекаро и КРАЙ НА МАЧА със това приключват грижите.

Върни се в “Passat”