:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пасат AHU съединител

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Пасат AHU съединител

Мнениеот Antonio87 » Сря 11 май 2011 7:06

здравейте след всички изчетени теми за съединител не разбрах на моя двигател точно какъв е маховика ,но мисля че е демпферен ,та значи признаците ми са че на празен ход колата има вибраций ,при натиснат съединител се чува че лагера е заминал и в движение 1-ва и задна трудно влизат,когато съм в движение без значение на коя предавка като освободя от скорост и се чува нчкакво чукане и мисля че някои тампон на двигателя е заминал.Ще си свалям кутията да сменям лагера и ще видя как феродовия диск и притискателя ,но въпроса ми е ако е заминал маховика и притрисането е от него искам да си сложа плътен маховик ,не ми се дават 1000 лв за съединител на 13 годишна кола не си заслужава а и мисля да и слагам чип и знам че е по-добре да е с плътен ,та от каква кола мога да си сложа плътен маховик ,притискател и феродов диск благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Пасат AHU съединител

Мнениеот garsona » Сря 11 май 2011 23:36

Демпфер е , има комплекти с нормален маховик за доста по-малко от 1000 - за 1000 ще си вземеш нова маховик (демпфер) , възможно е да е и от тампон - я на двигателя , я на скоростната кутия , може и да имаш проблем в самата кутия щом не влизат 1/задна !

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат AHU съединител

Мнениеот Antonio87 » Чет 12 май 2011 7:19

те влизат колега но някаи път трудно нещо запъват и докато не отворя кутията и аз незнам какво ще има за смяна :bishop то тези тампони дали са скъпи

Върни се в “Passat”