Имам Пасат 5.5 2002 год, лимузина. Питането ми е, може ли при този модел, задния багажник да се отваря сам и догоре / без да му помогнеш с ръка/ от дистанционното, от шофьорската врата или от бутона на самия багажник? Поръчах нови амортисьори, като мислех, че старите са за смяна, но уви и с новите не се отваряше сам и се принудих да ги върна обратно в сервиза. Мой приятел има Джета 2007 год.- при него багажника се отваря сам!?
Извинения колеги, ако има такава тема, търсих във форума,но не открих такава!
Пасат 5.5 2002 седан автоматично отваряне заден багажник ?
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Автоматично отваряне заден багажник на Паст 5.5 лимузина?
Трябват ти амортесьорчета от друга кола-по силни от твоите и те ще успяват да го вдигнат багажника.Но от каква кола може да се разбере само с проба или ако някой вече го е направил.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Това е интересно
За комбито също може да сподели някой
(извинявам се на автора, ако иска ще се самозатрия
)
p.s. иначе ето да не съм много офф
едит:
http://www.passatworld.com/forums/42-cl ... at-b6.html

За комбито също може да сподели някой

p.s. иначе ето да не съм много офф
едит:
http://www.passatworld.com/forums/42-cl ... at-b6.html
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Ако можеш провери какво пише(усилието) на амортесьорите на Джетата че на моята ги свалях по-тоя повод но неможах да ги свия със ръка и мисля че няма да стане със по-силни заради ъгала на пантите!
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Не става само с амортисьори.
Трябва и ето този механизъм http://www.passatplus.de/umbauten/heckk ... /index.htm
п.с. за комби не намирам нищо
Трябва и ето този механизъм http://www.passatplus.de/umbauten/heckk ... /index.htm
п.с. за комби не намирам нищо

- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Интересен механизъм мисля че ще може да се направи,може и да се опитам да си го направя като имам време.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Тази функция на багажника много ме кефи, ще следя темата с интерес, че иска ми се да имам такава в моят г4
ако някой ще напредне по въпроса споделяйте.

- kiro rachnata
Ако тея пружини повдигнат капака поне 30см.аморт.ще го издигнат догоре!
-
- Автомобил:
- Двигател:
В руския пасат-форум има доста обширна тема по въпроса. Ако не ме лъже паметта братушките присаждат леко доработен механизъм от Ауди. Става дума за седан. За комби, май само с електрическо задвижване може да стане, както, ако не греша е в Б6. Макар и да имам една идея за това как би могло евентално да стане и чисто механично.
Освен механичната доработка се прави и препрограмиране на КМ за да се отваря багажника при задържане на средното копче на дистанционното.
Освен механичната доработка се прави и препрограмиране на КМ за да се отваря багажника при задържане на средното копче на дистанционното.
- kiro rachnata
Мисля че,няма да има проблем да си го направим!
Последна промяна от kiro rachnata на Пет 13 май 2011 20:48, променено общо 1 път.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
kiro rachnata написа:Някой има ли чертеж на тея планки със пружината?
Разгледай по-подробно линка на колегата group.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди много време се интересувах и май точно в пасат уорлд пишеше,че от новата а6-ца вършели работа,но така и не ми остана време да седна и да се занимавам иначе е много удобна екстра.
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен,какво ли ми трябваше да правя тези експерименти с автоматичното отваряне на багажника. Цялата работа дойде оттам , че преди 4 дни се прибрах от Лондон, а там карах BMW- то на зет ми - то е 2008 год. и багажника му се отваря автоматично и то доста рязко, но механично е изпълнен по друг начин.
Вчера отидох до моя приятел с Джетата. И при нея не можа да се отвори автоматично, а искаше помощ с ръка,/ беше хладно времето вчера/. След неколкократно отваряне-затваряне почна по-лесно да се движи, но явно спомените ми за отварянето при нея са били от лятото. Стана и тя/ Джетата/ на 3.5 години и й омекнаха амортисьорите. Механизма и при нея е същия, както и на моя Пасат.
Изводите ми са следните:
- Просто трябва начално подпомагане с пружина, която е под напрежение, както е посочил колегата group от немския сайт, за да стане автоматично.
- мисля, че и пантите /механизма/ са клеясали и трябва да се посмажат и раздвижат, при мен поне е така.
А иначе е много удобно, като носиш нещо и са ти заети ръцете да си отвориш багажника с дистанционното - спор за това няма. Интересно, на видеото, което е качил колегата, как се отваря багажника.
P.P - Усилието на оригиналните ми амортисьори e 390 N.m ,а на тeзи, които монтираха в сервиза беше 400 N.m.
Вчера отидох до моя приятел с Джетата. И при нея не можа да се отвори автоматично, а искаше помощ с ръка,/ беше хладно времето вчера/. След неколкократно отваряне-затваряне почна по-лесно да се движи, но явно спомените ми за отварянето при нея са били от лятото. Стана и тя/ Джетата/ на 3.5 години и й омекнаха амортисьорите. Механизма и при нея е същия, както и на моя Пасат.
Изводите ми са следните:
- Просто трябва начално подпомагане с пружина, която е под напрежение, както е посочил колегата group от немския сайт, за да стане автоматично.
- мисля, че и пантите /механизма/ са клеясали и трябва да се посмажат и раздвижат, при мен поне е така.
А иначе е много удобно, като носиш нещо и са ти заети ръцете да си отвориш багажника с дистанционното - спор за това няма. Интересно, на видеото, което е качил колегата, как се отваря багажника.
P.P - Усилието на оригиналните ми амортисьори e 390 N.m ,а на тeзи, които монтираха в сервиза беше 400 N.m.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
усещам как ще правим групова поръчка за тези пружини от някой сайт 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А за комби нещо неможе ли да се измисли . Много ми е противно когато нося нещо в двете ръце да трябва да освобождавам едната ръка за да отворя - съответно нещото от едната ръка го слагам на земята , то се цапа и после цапа и багажника ...