Свирещ шум-сериозна работа. РЕШЕНО.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Свирещ шум-сериозна работа. РЕШЕНО.

Мнениеот silent » Пет 15 сеп 2006 14:16

Оказа се че въобще не е там шума. Днес е доста по-отчетлив. Шума идва от съединител- скорости. Не се влияе от скорстта на движение предавката, а само от оборотите. При натиснат съединител изчезва или много силно намалява. Не мога да преценя. Преди два месеца сменях съединител. И в момента съм направо бесен. Направо не знам какво да правя.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 15 сеп 2006 18:10

Аксиалния лагер сменял ли си го ???.Може ида е лагер на скоростната кутия :roll:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 15 сеп 2006 18:15

Казват че са го сменили... Но не са сменяли притискателния. Не зная дали е възможно петата на притискателния да е разбита и да хлопа и издава такъв шум. Скоростите работят нормално .... Не зная.

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пет 15 сеп 2006 20:59

При мен е така,когато работи колата на място се чува едно свирене като от сух лагер и когато натисна съединителя изчезва напълно,за това си мисля че е аксиалния лагер :idea:

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Съб 16 сеп 2006 18:02

Същото е и при мен - вие и като натисна съединителя изчезва.Казаха ми че е лагер но засега несъм го сменял.... :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 16 сеп 2006 18:26

И при мен така, ама не е свирене и се чува все още тихо... но явно е тръгнал... :(

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Свирещ шум-сериозна работа.

Мнениеот batsande » Съб 16 сеп 2006 19:39

Колега,преди две седмици си сменях маслото,но смяна ти казвам със сваляне на картера в случай че има някаква отайка и след
монтирането на картерния капак се слага един сепаратор между капака и маховика та този сипаратор го бях малко поизкривил при свалянето/той е алуминиев и много мек/и сле кото го бях монтирал той се е поопрял на маховика та като запалих мотора се чуваше стражен шум,свалям го и работи като мушица - та виш и при теб дали не е нещо подобно преди да отваряш съединител а капачето се държи с две болчета 10 или 12мм не помня вече.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 17 сеп 2006 8:46

В понеделник ще я водя да я слушат. Съмнявам се че е нещо по съединителя. Шума е свирещ което предполага сухо триене. От предишен опит зная че лагер в скоростите вие или бучи но доста по басово. Съмнява ме или нещо по притискателния диск или аксиален лагер или нещо не добре сглобено при монтажа.. Лагера уж е нов а притискателния е стария.

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Пон 23 окт 2006 21:50

Какво стана с темата със съединителя и шума от него? Аз имам същия проблем но все още е в зародиш. По-отчетливо се чува когато съм натиснал съединителя и подавам газ как буквално нещо си тропа/хлопа ... някакви идеи относно 2те?

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пон 23 окт 2006 22:01

Не знам точно при натиснат или при отпуснат съединител се проверява дали е аксиален лагер, но при мен се чуваше подобен шум на отпуснат съединител и беше от скоростната кутия. Та майстора каза че май при натиснат ако е шума било аксиален лагер.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 24 окт 2006 7:02

Шума беше свирещ като от сухо триене и изчезваше при натиснат съединител. След като свалих скоростите се оказа че простаците са сложили аксиален лагер който въобще не си прилача с този който бях купил и който в последствие се оказа моя лагер. След смяната шума изчезна. Утехата ми е че поне съединителя който ми бяха сложили и нов и нанего пише това което ми бяха казали.

Върни се в “Passat”