Здравейте!
Предстои ми скоро да стана част от вашият клуб и имам един въпрос за бъдещата ми покупка.
Ще вземем сигурно пасат Б5 1.8i 98г. Въпроса ми е следният каква е разликата между седана и стреч лимузината?
Ако въобще има такава де. Прочетох някои неща за модела и малко ме притесняват лошите коментари за предниците на модела. Някакви съвети да ми дадете като отида да я гледам.Има ли си неща на който да обърна повече внимание?
Благодаря ви и дано живот и здраве скоро да съм тук...
Въпрос за седан
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Въпрос за седан
Последна промяна от siko2 на Вто 24 май 2011 19:23, променено общо 1 път.
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: Въпрос за Стреч лимозина
Стреч лимузина - това е вариант на лимузина, който е удължен, има възможност за 2 допълнителни седалки зад шофьора; Това са дългите американски луксозни автомобили /понякога с 6 врати/.В Европа само Мерцедес е произвеждал такива коли - S600 Pulman limo.Доста неграмотни използват днес този термин вместо правилното "Седан" или по-луксозния вариант на седана - "лимузина".Лифтбек пък се наричат купетата на коли като Шкода Октавия, Форд Мондео....За покупка на кола - довери се на приятел сдобри познания и на сервизен преглед....и не забравяй, старата кола е като младоженка СЛЕД сватба - често носи изненади! 

Последна промяна от Ivaile на Вто 24 май 2011 18:29, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Tе така се прай стреч лимозина

Така изглежда

Oткриваш ли разликата?

Така изглежда

Oткриваш ли разликата?

Последна промяна от znainainai на Вто 24 май 2011 20:02, променено общо 1 път.
- Ivaile
znainainai
много знай!

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Ъъъъъ... Каква е тая стреч-лимОзина на базата на 3B и с моторче 1.8 20V? 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Стреч-лимОзината (сигурно идва от лимон) в автоджамбазкия фолклор е символ вероятно също като пълната инжекция. Сигурно наистина иде реч за Седан (или Saloon по американскому).
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Ааааа, сега сякаш разбирам...
Ама те са с онея Халуминовите носачи, дето се чупят като вафли "Боровец", ако някой вътре пръдне със струя, насочена 3 градуса по-надясно...
Ама те са с онея Халуминовите носачи, дето се чупят като вафли "Боровец", ако някой вътре пръдне със струя, насочена 3 градуса по-надясно...

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:ако някой вътре пръдне със струя, насочена 3 градуса по-надясно...

- siko2
Re: Въпрос за Стреч лимузина
Добре разбрахме всички че се пише с "У" Печатна грешка! Кажете какво да гледам като отида?
- Ivaile
Уви, трябва да гледаш много неща - затова най-добронамерено те посъветвах да отидеш с близък, който разбира повече от теб , а и не е запален колкото теб по тази кола! Не се оставяй да те омайват, не забравяй, че това не е ЕДИНСТВЕНИЯТ автомобил, КОЙТО СЕ ПРОДАВА! А сега сериозно - свържи се с някой от разбиращите клубни майстори в София и срещу скромна сума ще ти направи точна диагностика! По-добре дай 50, за да не съжаляваш за 5000 после! Поне така бих направил аз!
- siko2
Добре.. Може ли някои да ми препоръча майстор който да е извършвал подобно нещо? Или някaкви кординати? Благодаря ви!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, добре си се насочил към модела, много хубава кола е да знаеш, но според мене си помисли сериозно за 1,9 тди или ако ще е бензин 1,8 турбо, като предвидиш в последствие пари за един газов инжекцион.siko2 написа:Добре разбрахме всички че се пише с "У" Печатна грешка! Кажете какво да гледам като отида?
- siko2
Намерението ми е точно да сложа ГИ след като я взема... Някъде обаче прочетох тук във форума това "колкото и да има предимства газовия инжекцион пак не може да бъде настроен както се настройва горивната карта за бензина в завода, все в някакъв режим ще обеднява сместа , а това за турбина е пагубно, отделно , че мощността ще спадне във всички случаи.. Писано е преди доста време. Прав ли е човека все още?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за седан
Колега, аз затова ти писах преди всичко докато още не си купил колата да помислиш добре върху избора на двигател, защото всичко друго се прави, но куц ли ти е мотора, работата става трудна ако искаш да го събудиш.Купето на Б5 не е леко и определено му трябва як мотор, за да се чувстваш комфортно и да ти създава кеф шофирането.Поради тази причина аз ти препоръчвам да не гледаш 1,6 и 1,8 атмосферните варианти, защото те са недостатъчни за тази що годе съвременна кола.Правилните мотори за този модел са 1,8 турбобензин и 1,9 турбодизел.За бензиновия вариант не мога да споделя впечтления, единственото което съм чел е че има добра динамика, но разхода е срвнително висок и затова хората слагат газови инжекциони.Аз имам дизеловия мотор 110 коня и мога да кажа само добри неща за него, че има добра динамика и е икономичен.Затова аз ти препоръчвам да си вземеш турбодизел, ако си намериш читав екземпляр няма да съжаляваш, ако си фен на бензина 1,8 турбо.Нека колегите с газов инжекцион да споделят своя опит за него.